Η Aldi φεύγει, η Rewe έρχεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γερμανική πολυεθνική Rewe αναζητά ακίνητα στην Ελλάδα για τη λειτουργία καταστημάτων. Ο όμιλος Rewe είναι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη του οργανωμένου λιανεμπορίου στην Ευρώπη με περυσινές πωλήσεις 50,9 δισ. ευρώ. Λειτουργεί 15.445 καταστήματα σε 16 χώρες, ενώ απασχολεί 325.848 υπαλλήλους. Εκτός από το οργανωμένο λιανεμπόριο, η πολυεθνική δραστηριοποιείται στους κλάδους ένδυσης, ειδών σπιτιού, στα οπτικά, ενώ λειτουργεί και αλυσίδα τουριστικών γραφείων.
Εν τω μεταξύ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος για την αποχώρηση της Αldi από την ελληνική αγορά. Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου κάνουν λόγο για πρωτοφανή εξέλιξη στην ιστορία της γερμανικής αλυσίδας.
Κατά πληροφορίες η αποχώρηση της Αldi από την Ελλάδα δεν οφείλεται τόσο σε οικονομικούς λόγους (όπως τα μη κερδοφόρα καταστήματα ή η μη επιστροφή του ΦΠΑ που μαζί με κάποιες επιδοτήσεις έφτανε τα 30 εκατ. ευρώ), όσο στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ των διευθυντικών στελεχών. Τα οποία αποφάσισαν να διακόψουν τη λειτουργία της ελληνικής θυγατρικής και όχι της ουγγρικής, αν και η τελευταία εμφάνιζε χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο όμιλος Delhaize (AB Bασιλόπουλος) όσο και ο όμιλος Carrefour έχουν υποβάλει οικονομικές προσφορές για την απόκτηση κάποιων καταστημάτων της αλυσίδας. Το κέντρο διανομής που είχε δημιουργήσει η Aldi αντί 30 εκατ. ευρώ, κατά τελευταίες πληροφορίες ήδη πουλήθηκε.

Πηγή isotimia.gr. Το πλήρες κείμενο με κλικ εδώ.