Ανοίγει από σήμερα η αυλαία για τις εκδηλώσεις «Μηχανιώτικα 2010-1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής». Από σήμερα και έως και το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουλίου η Μηχανιώνα γιορτάζει με τη «γιορτή της σαρδέλας». Κάθε βράδυ, μετά τις 9 οι επισκέπτες της Μηχανιώνας θα διασκεδάζουν με τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Την αυλαία ανοίγουν απόψε τα «Χάλκινα της Γουμένισσας» και ακολουθεί μουσικοχορευτική παράσταση με συγκροτήματα από την Κρήτη και την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Τσεχία και από άλλες χώρες.

Αύριο, Πέμπτη, και Παρασκευή θα χορέψουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες χώρες όμως και από την Πυλαία, της Περαία, το Αγγελοχώρι.

Το βράδυ του Σαββάτου, είναι αφιερωμένο στη γνωστή σε όλους μας «Γιορτή της Σαρδέλας». Οι επισκέπτες θα γευτούν σαρδέλες ψητές στα κάρβουνα και άφθονο τοπικό κρασί και όλα αυτά υπό τους ήχους ρεμπέτικης κομπανίας.

Παραδοσιακά συγκροτήματα θα χορέψουν και το βράδυ της Κυριακής. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το βράδυ της Δευτέρας με ένα μίνι φεστιβάλ ροκ μουσικής και τη συμμετοχή συγκροτημάτων της περιοχής όπως η «Εξαίρεση», τα «Ξεχασμένα Όνειρα», και οι “Bloody donation”, “Rotting Faith”, “Echoes the band”, “Another Dimension”. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.