Μετά το Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να κληθούν σε απολογία οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στην υπεξαίρεση μαμούθ, το ύψος της οποίας ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Υπολογίζεται ότι είναι περισσότερα από 15 άτομα για τα οποία ο ειδικός ανακριτής συντάσσει κατηγορητήρια. Σήμερα (Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010), πέρασε το κατώφλι του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ανώτερος διοικητικός υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για την υπεξαίρεση κονδυλίων στη Διεύθυνση Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να καταβάλει χρηματική εγγύηση και χωρίς περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για τον κεντρικό διαχειριστή της οικονομικής υπηρεσίας στο δήμο Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας σε υπεξαίρεση, κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του Δημοσίου.
Κατά την απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε εντολές ανωτέρων του και δήλωσε άγνοια για τα όσα γίνονταν στην Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, που εξακολουθεί να υπηρετεί στη θέση του, είναι ο δεύτερος εμπλεκόμενος στην υπόθεση της «μαύρης τρύπας» στα ταμεία του δήμου που κλήθηκε να απολογηθεί.
Νωρίτερα, στον γ' ειδικό ανακριτή Δημοσθένη Στίγγα που χειρίζεται την υπόθεση απολογήθηκε ο 46χρονος -φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου- Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Εξάλλου,