Οριστικό πρέπει να θεωρείται το κόψιμο της εκπομπής "Αξίζει να Δεις" της Τατιάνας Στεφανίδου, από την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο τηλεοπτικός σταθμός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξηγεί, από την πλευρά του, τους λόγους της κατάργησης της εκπομπής, η δε παρουσιάστρια γράφει η ίδια στο site της, ότι "το θέμα έκλεισε" γι αυτήν. Άρα, πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι η Στεφανίδου αναζητεί, πλέον, άλλη τηλεοπτική στέγη, σε μια στιγμή που, τα περισσότερα προγράμματα έχουν κλείσει. Υπάρχει, όμως, περίπτωση, να μείνει τηλεοπτικά άστεγη αυτή που απεκάλεσαν "Η Όπρα της Ελλάδας"; Μάλλον όχι.
Η Στεφανίδου έδωσε τη δική της άποψη για τα γεγονότα στο site της, στο οποίο, μάλιστα, έγραφε πως "βιώνω μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της επαγγελματικής μου πορείας. Και αυτή τη στιγμή αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας. Θέλω να δημοσιοποιήσω τα όσα συνέβησαν, για να μην αφήσω κανένα περιθώριο να αναπτυχθούν τα γνωστά σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που συχνά ακολουθούν τις επαγγελματικές κινήσεις των ανθρώπων της τηλεόρασης.
Προχθές το βράδυ ο Αντένα μου ανακοίνωσε ότι η εκπομπή " Αξίζει να το δεις " δεν θα συνεχιστεί τη νέα τηλεοπτική σαιζόν. Οι λόγοι όπως μου εξήγησαν είναι καθαρά οικονομικοί. Λόγω της κρίσης, ο σταθμός επιλέγει να επενδύσει σε άλλες ζώνες και όχι στην απογευματινή. Ακόμη όπως μου είπαν, δεν έχουν αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο πρόγραμμα να μου προτείνουν".
(διάβασε όλο το κείμενο της Τ. Στεφανίδου με κλικ εδώ).
Η ίδια, πάντως, φαινόταν αποφασισμένη, αφού κατέληγε ως εξής: "Ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατή. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τις δύσκολες στιγμές στη ζωή, σαν ευκαιρίες για νέα συναρπαστικά ξεκινήματα. I’ll keep walking... and let you know!!!"
Το κανάλι, από την πλευρά του, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Espresso (στον ιστότοπο του ΑΝΤ1 δεν υπάρχουν δελτία τύπου για το μήνα Ιούλιο -τουλάχιστον ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές), υποστηρίζει: «Είχαμε καλέσει την Τατιάνα περίπου πριν από ενάμιση μήνα και της είπαμε ότι τα δεδομένα αλλάζουν και ότι θα πρέπει να γίνουν σημαντικές μειώσεις στα μπάτζετ. Η τηλεόραση έχασε εκατομμύρια ευρώ, πρέπει να συνεχίσουμε με τελείως διαφορετικούς οικονομικούς όρους. Εδειξε ενοχλημένη. Πέρασε ο καιρός, δεν είδαμε ανταπόκριση από πλευράς της, ενώ εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι κοιτάει και αλλού». Στέλεχος του καναλιού διευκρινίζει: «Εάν είχε αποδεχθεί τότε την πρότασή μας, θα ήταν όλα εντάξει. Ο φόρος του 20% που μεσολάβησε δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια. Είναι θέμα κόστους».
Η ιστορία δεν έμεινε εδώ, αφού η Τ. Στεφανίδου επανήλθε με νέα ανάρτηση στο site της. Σε αυτήν, πάντως, δείχνει τη διάθεση να βάλει τελεία, αφού αναφέρει χαρακτηριστικά: "Για μένα τα όσα έγιναν με τον ΑΝΤ1 κλείνουν εδώ. Δε σκοπεύω να το κάνω σήριαλ. Γι αυτό και θέλησα από την αρχή να σας πω με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα, ώστε να μην αφήσω χώρο για σενάρια, που θα κρατούν εβδομάδες".
Τώρα, θα ρωτήσετε, εύλογα: Τότε για ποιον λόγο επιστρέφει με νέα ανάρτηση η παρουσιάστρια; Την απάντηση τη δίνει η ίδια: "Πρέπει όμως να δώσω μια τελευταία απάντηση στα όσα ακούστηκαν από κάποια στελέχη του σταθμού χθες." Έτσι, όσον αφορά το επιχείρημα πως καθυστέρησε να απαντήσει λέει πως είχε δύο συναντήσεις με τη διεύθυνση του ΑΝΤ1 μέσα στον Ιούνιο. Και οι δύο έγιναν με δική της πρωτοβουλία. Έδωσε θετική απάντηση για τη συνέχιση της εκπομπής με το μειωμένο προϋπολογισμό, σχεδόν μία εβδομάδα πριν τη λήξη της σαιζόν για το "Αξίζει να το δεις", δηλαδή στις 22 Ιουνίου (η πλήρης ανάρτηση της Τ. Στεφανίδου με κλικ εδώ).
Το δημοσίευμα της Espresso κάνει λόγο για "επικοινωνιακά «παιχνιδάκια» της Τατιάνας μέσα από το διαδικτυακό της «T life» φαίνεται ότι έκλεισαν ερμητικά την πόρτα του ΑΝΤ1 στη δημοφιλή παρουσιάστρια. Πρώτο σοκ για τα στελέχη του καναλιού πριν από δύο εβδομάδες, το περιβόητο «Αντίο t.v.», τίτλος ανάρτησης κειμένου της που άφηνε να «αιωρείται» στον ιντερνοχώρο μια ολόκληρη ημέρα, για να διευκρινίσει αργότερα ότι εννοούσε μόνο για το καλοκαίρι". Αναφέρει, επίσης, πως, από την πλευρά των συνεργατών της παρουσιάστριας ακούστηκαν δυσμενή σχόλια για την επάνοδο της Ράνιας Θρασκιά και για την ποιότητα της εκπομπής της Ellate.
Γεγονός είναι ότι η "οικογένεια του ΑΝΤ1" δε σηκώνει τέτοιου είδους συμπεριφορές και δε δίστασε ποτέ να δείξει πως ο ΑΝΤ1 είναι αυτός που δημιουργεί τηλε-σταρ κι όχι οι τηλε-σταρ τον ΑΝΤ1. Ίσως και στην περίπτωση της Τ. Στεφανίδου να έγινε το ίδιο.