"Το τηλεοπτικό κανάλι του Βαρδινογιάννη STAR CHANNEL, απέλυσε από το τμήμα Θεσσαλονίκης 4 εργαζόμενους. Προετοιμάζει την απόλυση όλων των υπόλοιπων αφού σχεδιάζει το κλείσιμο τους τμήματος Θεσσαλονίκης". Αυτό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ. Προσθέτει στην καταγγελία ότι "και άλλα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια σχεδιάζουν κλείσιμο των τμημάτων τους στη Θεσσαλονίκη με τις ίδιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους".
Το ΠΑΜΕ υποστηριζει ότι πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα των καναλιών κρύβεται μια βαρβαρότητα: "Οι ατελείωτες ώρες δουλειάς και άγχους, οι απολύσεις και ο φόβος, είναι καθημερινότητα για τους εργαζόμενους (κάθε ειδικότητας) στα τηλεοπτικά κανάλια".
Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, "μόνο οικονομική στενότητα δεν μπορούν να επικαλεστούν οι καναλάρχες αφού κερδίζουν και από τα κανάλια τους (διαφήμιση) αλλά πολύ περισσότερο από τις άλλες δουλειές που τους εξασφαλίζουν (συμβάσεις, εργολαβίες κ.λ.π.). οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έναντι της υποστήριξης των καναλιών στην εξουσία τους".
Το Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους στον Τύπο "να κατέβουν στην απεργία της 29 Ιούνη, να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου".