Στη διάθεση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής βρίσκονται πλέον όλα τα στοιχεία και για τα "δώρα" της Siemens σε πολιτικούς και τις οικογένειές τους. Η Εξεταστική Επιτροπή ζητά συνέχιση της έρευνας του ΣΔΟΕ. Πολιτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι οι ενδείξεις και τα στοιχεία για τις χορηγίες και τα δώρα της Siemens αποδεινύουν κατηγορίες δωροληψίας αλλά δεν πρόκειται να αποδωθούν στη δικαιοσύνη. Σε αυτή τη φάση η διευρυνση των ερευνών απλά βοηθά στον συμψηφισμό ευθυνών.
Σύμφωνα με το πόρισμα που κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρης, σε πολλά τιμολόγια έχουν σβηστεί με μπλάνκο ονόματα παραληπτών, διευθύνσεις και φορολογικά στοιχεία, ενώ υπάλληλοι που ρωτήθηκαν σχετικά είπαν ότι η διαγραφή των στοιχείων ήταν επιθυμία του κ. Χριστοφοράκου για να μην είναι ευρέως γνωστά τα δώρα που έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, η έρευνα είναι σε πολύ αρχικά πλαίσια ακόμη. Επεσήμανε δε πως το αίτημα για συνδρομή του ΣΔΟΕ άργησε τρία χρόνια, ενώ τα στοιχεία τα οποία συνελέγησαν αφορούν αποκλειστικά εταιρικά δώρα, στα οποία περιλαμβάνονται από ηλεκτρικές συσκευές έως κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ποτά κ.λπ.
Στο πλαίσιο αυτό η εξεταστική επιτροπή ζήτησε από το ΣΔΟΕ περαιτέρω έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης εμπλεκομένων στην υπόθεση της Siemens υπουργών, καθώς και έλεγχο στις 150 κούτες που κατέσχεσε ο ειδικός ανακριτής Νικόλαος Ζαγοριανός από τα γραφεία της εταιρείας.