Για σήμερα Τρίτη 1 Ιουνίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Στις 11 π.μ. στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, Boris Tadić.

* Στις 12 παρά 20 στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο της Σερβίας Boris Tadić.

* Στις 12 το μεσημέρι, η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τους δημοσιογράφους, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Βενιζέλου 45, 2ος όροφος).

* Στις 12:30 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του υπουργείου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στον χώρο του αθλητισμού.

* Στις 12:30 μ.μ. στους κήπους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης συνέντευξη Τύπου του νομάρχη Θεσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, του νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριου Ζωγράφου, και του νομάρχη Πιερίας, Γιώργου Παπαστεργίου για την κοινή πρωτοβουλία με τίτλο: «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας και όχι παρέα με τα σκουπίδια μας». Η πρωτοβουλία αφορά στον καθαρισμό των ακτών του Ποταμού (6 Ιουνίου 2010, Δήμος Επανομής, νομός Θεσσαλονίκης), της Καλλικράτειας (13 Ιουνίου 2010, Δήμος Καλλικράτειας, νομός Χαλκιδικής) και του Κορινού (20 Ιουνίου 2010, Δήμος Κορινού, νομός Πιερίας). Η εκστρατεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, για τον καθαρισμό των ακτών των νομών μας εν όψει του καλοκαιριού, προκειμένου να εξασφαλισθούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουόμενους.

* Στη 1 μ.μ., η 11η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: Συμμετοχή στην 5η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Αιρετών Γυναικών στο Ηράκλειο Κρήτης, τροποποίηση Προϋπολογισμού της Ν.Α.Θ. οικονομικού έτους 2010, κατάρτιση του Νομαρχιακού Προγράμματος Επενδύσεων έτους 2010, χρηματοδοτούμενου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) κ.ά.

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος θα συναντηθεί με πρόεδρο της Σερβίας, Boris Tadić.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Nobert Lammert.

* Στις 3:30 μ.μ. φθάνει στη χώρα μας ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Yves Laterme, τον οποίο θα υποδεχθεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης.

* Στις 5 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Yves Leterme. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια συλλαλητήριο διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

* Στις 7 μ.μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας Boris Tadić.

* Στις 7 μ.μ., η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο "καταγγελίας, αντίστασης και καταδίκης των βάρβαρων κυβερνητικών μέτρων", στο Άγαλμα Βενιζέλου.

* Στις 7 μμ, συγκέντρωση- συλλαλητήριο διοργανώνουν στην πλατεία Αριστοτέλους, ενάντια στο «Πρόγραμμα σταθερότητας» και την αντιασφαλιστική λαίλαπα κυβέρνησης-Δ.Ν.Τ.-Ε.Ε. εργατικά σωματεία.

* Στις 7 μ.μ., στο Πολυβιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, τηλ. 2310277113): Εκδήλωση με θέμα «Ο λόγος στους ποιητές»: Ποιητές της Εταιρείας Συγγραφέων Β. Ελλάδος διαβάζουν τα ποιήματά τους. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, πρόεδρος ΣΕΚΒΕ και Αλέκος Δαφνομήλης, πρόεδρος ΜΕΒΕ.

* Στις 7:30 μμ η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Μ. και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού - Αθλητισμού Μίκρας, διοργανώνει την 1η Έκθεση Μαθητευόμενων Δημιουργών “Φιλοτεχνώ”.

* Στις 9 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο της Σερβίας Boris Tadić.

* Στις 9 μ.μ., συναυλία μουσικής δωματίου του «ΤRIO AD HOC» στην αίθ.Θεάτρου του Βαφοπούλειου, οργανώνει η Δ/νση του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

* Στις 10:30 μ.μ. αναχωρεί από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Yves Laterme, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι τη χώρα μας.