«Να είστε βέβαιοι ότι θα επιβληθούν, εφόσον εντοπιστούν και προσωποποιηθούν οι ευθύνες, όλες οι αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις και θα σταλεί η δικογραφία και στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου για τη δική του δικαιοδοσία και αρμοδιότητα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ 424 ΓΣΝΕ και ΑΠΘ, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό με τον υιό Ζαγορίτη και την πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου, που έκοβαν βόλτες, βραδιάτικα, στο Πολεμικό Μουσείο.
Ο κ. Βενιζέλος είπε, επίσης, ότι υπάρχουν «φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας», τα οποία, όπως επισήμανε, η κοινωνία πολλές φορές δυστυχώς τα ανέχεται και επικοινωνιακά τα αναπαράγει.
«Ευτυχώς, στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των κλάδων όπου κρίνεται πραγματικά η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας, υπάρχει απόλυτη πειθαρχία και απόλυτη ετοιμότητα αντίδρασης. Υπάρχουν όμως κάποιοι χώροι όπου τα πράγματα είναι δυστυχώς πιο χαλαρά. Και εκεί αλλάζουν άρδην οι συνθήκες, γιατί πρέπει να εφαρμόζονται οι οδηγίες που έχω δώσει σε όλα τα επιτελεία», κατέληξε.