Με αφορμή τα 32 χρόνια από το σεισμό της 20ης Ιουνίου 1978 που έπληξε την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ), διοργανώνει ανοιχτή επετειακή εκδήλωση στην Πλατεία Αριστοτέλους (πίσω από το Άγαλμα Ε. Βενιζέλου) από τις 20 μέχρι 22 Ιουνίου 2010. Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα γίνει έκθεση αρχειακού υλικού της ΥΑΣΒΕ και έκθεση δύο τροχόσπιτων που χρησιμοποιήθηκαν για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπλήκτων το 1978.
Θα γίνει επίσης ενημέρωση δραστηριοτήτων της ΥΑΣΒΕ, και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ.) το οποίο θα εκθέσει δείγματα των ερευνητικών του δραστηριοτήτων.
Σήμερα, Δευτέρα 21/6/2010 και ώρα 9:45 π.μ. έγινε σύντομη ανοικτή εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθεί ο κ. Γ. Μαγκριώτης Υφυπουργός Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και ΔΙκτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.