Βιαστική κίνηση από το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδη. Αιφνιδίως καλεί, αύριο Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010, στις 11 το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, με θέμα την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στην αίθουσα «Αμφιτρύων 2».
Να σημειωθεί ότι, στη Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται σε εξέλιξη εσωκομματικό γκάλοπ, στο οποίο τα μέλη του κόμματος καλούνται, εκτός των άλλων, να επιλέξουν τους υποψηφίους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η υποψηφιότητα Ψωμιάδη είχε "μπει στο παιχνίδι" με... φόρα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έπεφτε μπροστά σε κάποιους άλλους υποψηφίους. Παρόλα αυτά, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαινόταν να προηγείται.
Άλλες πηγές θέλουν τον Παν. Ψωμιάδη να θέλει να προηγηθεί οποιασδήποτε εισαγγελικής απόφασης για το θέμα των 45αριών -των έργων της νομαρχίας, δαπάνης κάτω των 45.000 ευρώ, τα οποία δίνονταν με απευθείας ανάθεση. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ψωμιάδης θεωρεί σίγουρη τη δικαίωσή του, αλλά θεωρεί ότι ακόμη κι έτσι μια πολιτική του κίνηση πρέπει να προηγηθεί.
Να σημειωθεί πως, χάρη στην πρωτιά του, δεν υπάρχει ένσταση, από τη Ρηγίλλης, για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το σημείο τριβής, πάντως, υπάρχει: Είναι το ποιος θα εκλέξει αντιπεριφερειάρχες, αφού ο κ. Ψωμιάδης όπου σταθεί κι όπου βρεθεί λέει πως είναι δικό του θέμα ο συνδυασμός, ενώ η Ρηγίλλης, σύμφωνα με κάποιες πηγές, επιμένει να διαλέξει εκείνη συνεργάτες του νυν νομάρχη.
Χθες, Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010, ο κ. Ψωμιάδης έκανε... αρχηγική εμφάνιση στο Πόρτο Παλάς, το ξενοδοχείο όπου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή ανακοίνωνε προγράμματα Leader Και ΟΠΑΑΧ. Με γκρι κοστούμι, παρά τη φρικτή ζέστη κι ανθρώπους της προσωπικής του ασφάλειας να ανοίγουν δρόμο στο στενό διάδρομο όπου, σε μία γωνία, η υπουργός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μπήκε στην αίθουσα όπου γινόταν η εκδήλωση και κατευθύνθηκε στις πρώτες σειρές των καθισμάτων. Την ίδια ώρα, έξω από το ξενοδοχείο, οι κτηνοτρόφοι έκαναν δηλώσεις για την πολιτική του υπουργείου σε θέματα γης.