Στη μάχη κατά των «τσαντάκηδων» που κάνουν θραύση στα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ρίχνεται η ΕΛ.ΑΣ.


Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, υπό τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια, αστυνομικοί με πολιτική περιβολή θα βρίσκονται σε αστικά λεωφορεία κατά τη μετακίνησή τους, σε μια προσπάθεια πάταξης της μικροεγκληματικότητας που παρατηρείται εντός των οχημάτων.
Παράλληλα, ενισχύεται η αστυνόμευση σε πολυσύχναστους σταθμούς μετεπιβίβασης, όπως σ' αυτούς των ΚΤΕΛ, του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του ΙΚΕΑ, αλλά και σε κεντρικές στάσεις, όπως στην Αριστοτέλους και στο Σιντριβάνι.
Εξάλλου, οι οδηγοί των λεωφορείων θα είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Άμεση Δράση, μέσω του τηλεματικού τηλεφωνικού κέντρου του ΟΑΣΘ, ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση της Αστυνομίας σε περιπτώσεις ληστείας.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαδόπουλους, ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θάνογλου, και οι διοικήσεις του ΟΑΣΘ και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), αναζητήθηκαν μέτρα για την καλύτερη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η τοποθέτηση νέων ψηφιακών καμερών οι οποίες θα καταγράφουν τους παραβάτες οδηγούς που θα κινούνται εντός των λωρίδων μετακίνησης των λεωφορείων. Πέρα από τις κάμερες, επιστρατεύονται και οι δικυκλιστές της Αστυνομίας στην προσπάθεια διευκόλυνσης της κίνησης στις λεωφορειολωρίδες.