Κύκλωμα εφοριακών που εισέπραττε μίζες και οργάνωνε off shore εταιρίες δρούσε στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με καταγγελία του επιχειρηματία Ν. Κ., 56 χρόνων, από τη Θεσσαλονίκη, την οποία έχει στα χέρια της και μελετά η Εισαγγελία Εφετών. Το θέμα αποκαλύπτει, σε σημερινό (Σάββατο 5 Ιουνίου 2010) δημοσίευμά της, η εφημερίδα Αγγελιοφόρος. Μόνον που και ο ίδιος ο καταγγέλλων κατηγορείται ότι ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγάλης κομπίνας με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, που είχε συγκλονίσει την επιχειρηματική Θεσσαλονίκη.
Στην αναφορά του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας επικαλείται τα ονόματα 15 εφοριακών και υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, οι οποίοι φέρονται να έπαιρναν χρήματα για να μην επιβαλουν πρόστιμα. Την ίδια στιγμή, πάντως, ομολογεί πως εισέπραττε μεγάλα ποσά από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.
Ενδιαφέρον σημείο της καταγγελίας εμφανίζεται αποκλειστικά το ότι ο απατεώνας -κατά την ομολογία του- επιχειρηματίας περιλαμβάνει στο πολυσέλιδο υπόμνημά του τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι, πάντα σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, χρησιμοποιούνταν ως «ταμείο» για τις μίζες.
Πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, από το 1999 έως το 2003, πρόστιμα εκατομμυρίων δε βεβαιώθηκαν μετά τις μίζες που εισέπραξαν οι καταγγελλόμενοι εφοριακοί υπάλληλοι. Όπως λέει, μόνο για δύο συγκεκριμένες υποθέσεις είχε δοθεί "φακελάκι" 400.000.000 δραχμών (1,2 εκατ. ευρώ).
Να σημειωθεί ότι ο Ν.Κ., βρίσκεται, ήδη, στη φυλακή για όσα έχει ομολογήσει ότι διέπραξε (η κομπίνα με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ υπολογίζεται στα... 15 δισ. δραχμές!), αφού συνελήφθη τον Ιούνιο του 2009. Για την ίδια υπόθεση είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος δεκάδων εφοριακών υπαλλήλων, αλλά και τελωνειακών κι από αυτούς σήμερα πέντε βρίσκονται στη φυλακή.