Πολιτικά άστεγος έμεινε, απόψε, Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που στήριξε τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρεου, από την πρώτη ,ως την τελευταία του στιγμή. Ένας πολιτικός που, λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέβηκε, σήμερα, έξι χρόνια μετά, τα σκαλιά της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί τον πήγαν τα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για να αποφύγουν τις κάμερες και τους δημοσιογράφους, στην Ιπποκράτους. Εκεί απολογήθηκε, για δύο ώρες, κι εκεί η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητάς του την οποία εισηγείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ανεξάρτητα από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.
Και, βέβαια, το πρόβλημα με τον Άκη δεν είναι, μόνον, τα παλάτια που απέκτησε, ο άνθρωπος ο οποίος, όταν επέστρεψε, μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Ελλάδα, δεν είχε... μία -κατά τα κοινώς λεγόμενα. Δούλεψε, όμως, τόσο μέσα, όσο κι έξω από το κόμμα... Το πρόβλημα είναι και οι εταιρίες της κ. Αρετής Τσοχατζοπούλου, κόρης του πρώην κραταιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες έγιναν απανωτές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Τον οδήγησαν έμπροσθεν του Ξυνίδη
«Η Επιτροπή Διαφάνειας εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων που της τέθηκαν υπόψη, αποφασίζει ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην ΕΚΑΠ και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και να προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ο άνθρωπος ο οποίος αντίκρισε τον Άκη και αποφάσισε να του στερήσει την πολιτικιή τσέγη, είναι ο Σωκράτης Ξυνίδης, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος άνθρωπος, δηλαδή, που κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Τσοχατζόπουλος: Ζητούν την πολιτική και ηθική μου εξόντωση
Σε δηλώσεις μετά το τέλος της κατάθεσής του, ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, αφού επανέλαβε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, μίλησε για «πρωτοφανή και συντονισμένη επίθεση» με αποκλειστικό σκοπό την «πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση».
«Η δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πρωτοφανούς συντονισμένης επίθεσης που τις τελευταίες μέρες γίνεται εις βάρος μου και όλων των μελών της οικογενείας μου με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και ηθική εξόντωση», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.
«Δυστυχώς και η φυσική εξόντωση είναι μέσα στα σχέδια των κέντρων και συμφερόντων που επεξεργάζονται αυτού του είδους τις συμπεριφορές, διεκδικώντας βέβαια τη μέγιστη απαξίωση του πολιτικού συστήματος», υποστήριξε ο κ. Τσοχατζόπουλος και τόνισε πως διεκδικεί την πιο γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών για να λάμψει η αλήθεια και η διαφάνεια σε όλα όσα τον αφορούν.
Τέλος, επεσήμανε πως ευθύνη όλων είναι η ενδυνάμωση της δημοκρατίας και διεμήνυσε: «Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι, θα πολεμήσω να λάμψει η αλήθεια».

ΛΑ.Ο.Σ.: Υπάρχουν πολλοί Ακηδες στο ΠΑΣΟΚ
«"Ακηδες" μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλοί τόσο εκτός, όσο και εντός της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Στο χέρι του κ. Παπανδρέου είναι να τους βρει, να τους αποκαλύψει και να τους παραδώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ..