Άλλος ένας επιχειρηματίας μπαίνει στο κόλπο για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Μετά τους Γιάννη Μπουτάρη, Αναστάσιο Τζήκα και -εν μέρει- Μπάμπη Μπαρμπουνάκη (κι αυτός επιχειρηματίας στο χώρο του βιβλίου είναι), την πρόθεση του να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης. Αν σε αυτούς προσθέσουμε το όνομα του Δ. Μπακατσέλου που "παίζει" από την πρώτη στιγμή, καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο η Θεσσαλονίκη θεωρείται... μαγαζί γωνία!
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου 2010, ο κ. Ευθυμιάδης, επισήμανε ότι στόχος του είναι να συγκροτήσει μια ανεξάρτητη, διαπαραταξιακή και ενωτική κίνηση, με σκοπό τη λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης με ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης από το σημερινό, το οποίο χαρακτήρισε αποτυχημένο. Πάντως, μπορεί να βλέπει θετικά την είσοδο επιχειρηματιών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δε συμφωνεί, όμως, με την είσοδό τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. "Δε θα ήθελα να δω πρωθυπουργό-επιχειρηματία", είπε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Για τον κ. Ευθυμιάδη η Θεσσαλονίκη «παλινδρομεί ανάμεσα στη μιζέρια και τα αδιέξοδα» και σήμερα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να τραβήξει μπροστά λόγω της οικονομικής κρίσης και των θεσμικών αλλαγών που φέρνει ο «Καλλικράτης» στην αυτοδιοίκηση.
Το "μότο" του θα είναι «Θεσσαλονίκη, η πόλη μπροστά».
Υποστήριξε ότι δεν έχει κομματικές εξαρτήσεις, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι "είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε κομματική στήριξη", διευκρινίζοντας ότι δεν εξαρτά την υποψηφιότητα του από τις κομματικές στηρίξεις.
Χαρακτήρισε "συμπαθή" το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αλλά "αποτυχημένη" τη διοίκηση του Δήμου που "είναι δική του(σ.σ. του κ. Παπαγεωργόπουλου) ευθύνη".

Οι παρουσίες
Να σημειωθεί ότι παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία» για τη Θεσσαλονίκη! Δήλωσε ότι ο κ. Ευθυμιάδης είναι φίλος του, του ευχήθηκε «καλή επιτυχία», και μίλησε για "εν εξελίξει προσπάθειες για συνεργασία των αντιπολιτευομένων δυνάμεων" με στόχο την αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου.
Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συναντηθούν οι δρόμοι τους στην πορεία προς τις εκλογές.
Παρόντες, ακόμη, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Ν. Μουσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Θωμαΐδης, ο πρόεδρος του Cedefop Σίμος Μπενσασσών, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Χρήστος Γερούκης, επιχειρηματίες (Στ. Ανδρεάδης, Δ. Συμεωνίδης, Α. Γενίτσαρης κ.α.) ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ Στ. Νέστωρ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου Αργύρης Αργυριάδης, καθηγητές Πανεπιστημίου και πρόσωπα από τον χώρο του πολιτισμού, ο πολιτικός μηχανικός Γρ. Πενέλης και η αρχιτέκτων Ρ. Σακελλαρίδου.

Στο... παιχνίδι και οι ΗΠΑ
Ο κ. Ευθυμιάδης δέχτηκε ερώτηση και για τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, καθώς χαρακτηρίζεται «ευνοούμενος» του προξενείου των ΗΠΑ, λέγοντας πως πάνω από όλα βάζει την πατρίδα και τη Θεσσαλονίκη.
Παραδέχτηκε συνάντησή του στην οποία παραβρισκόταν και ο Μάθιου Νίμιτς, με αντικείμενο το Κυπριακό. Για τον μεσολαβητή του ΟΗΕ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, είπε ότι συνδέθηκε μαζί του πριν οριστεί μεσολαβητής, ότι είναι φίλοι και δεν χάνει ευκαιρία να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο ζήτημα.
Για θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τόνισε ότι "είναι η μεγαλύτερη παραχάραξη της Ιστορίας, η Ελλάδα" - είπε - "έχει την αλήθεια και την Ιστορία με το μέρος της, αλλά έχασε ευκαιρίες και τώρα τρέχει από πίσω και παρακαλάει".

Ποιος είναι
Ο Νίκος Ευθυμιάδης είναι 66 χρονών γεννημένος στη Θεσσαλονίκη όπου οι γονείς του έφτασαν ως πρόσφυγες το 1922.
Εχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, είναι πρόεδρος επί τιμή του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Συμφώνου Σταθερότητας, πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, του Επιχειρηματικού Γραφείου Οικονομικής Συνεργασίας στη Ν.Α. Ευρώπη, της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος, αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Ν.Α. Ευρώπη και επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας.