Έρευνα πραγματοποιεί ήδη, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά από το σημερινό (Κυριακή 13 Ιουνίου 2010) δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με το οποίο οργανώθηκε ολόκληρο γλέντι, στο οποίο συμμετείχαν μοντέλα, εφοπλιστές, γόνοι εφοπλιστών και επιχειρηματίες, πάνω στο πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού "Αβέρωφ"! Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφίες από το περίφημο πάρτι, στις οποίες μπορεί ο καθένας να δει τον συρφετό των επωνύμων που απαρτίζουν την υποτιθέμενη "ομάδα κοσμικών" της χώρας, κυρίως γόνους εφοπλιστών και επιχειρηματιών και μοντέλα, να ΄χουν στήσει χορό στο κατάστρωμα του πλοίου ή να ποζάρουν μπροστά από τα κανόνια του, σε κατάσταση "χαλαρή".
"Στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξάγεται από το ΓΕΝ έχουν ήδη ζητηθεί από τον Διευθυντή του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, Κυριακάτικα, από το ΓΕΝ και την οποία υπογράφει ο Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού.
Όσον αφορά αυτό καθαυτό το περιστατικό, το ΓΕΝ ανακοίνωσε ότι "είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ. Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδήλωση για την ολοκλήρωση των «Ποσειδωνίων 2010», τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η ναυτιλιακή εταιρείας Atlas Maritime. Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρηση του".