Σοκ στην μικρή κοινωνία της Κερκίνης Σερρών, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα από την είδηση ότι δυο ανήλικες αλλοδαπές, ηλικίας 15 και 16 χρόνων μαχαίρωσαν μέχρις θανάτου 80χρονο για να τον ληστέψουν. Κι έφυγαν παίρνοντας, όλα κι όλα... δέκα ευρώ!
Ο άτυχος ηλικιωμένος, βρέθηκε με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα και μόνον ένα παράθυρο έδειχνε ανοικτό. Η αστυνομία δε δυσκολεύτηκε να φθάσει στη λύση του μυστηρίου, η οποία άφησε άφωνους ακόμη κι αυτούς τους έμπειρους άνδρες της Ασφάλειας.
Όπως διαπιστώθηκε -κι όπως ομολόγησαν τα δύο κορίτσια- αφού προσπάθησαν μάταια να τον απασχολήσουν για να του αποσπάσουν χρήματα, δεν δίστασαν να τον απειλήσουν με το στιλέτο που είχε στην τσάντα της η 16χρονη. Παρά τις εκκλήσεις του 80χρονου για βοήθεια, οι δύο ανήλικες κατάφεραν να τον μαχαιρώσουν ξανά και ξανά, κόβοντάς του το νήμα της ζωής.
Στη συνέχεια πήραν μόλις 10 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι του ο άτυχος άνδρας και τράπηκαν σε φυγή, πηδώντας απ' το παράθυρο του σπιτιού -και κλειδώνοντας την πόρτα από το εσωτερικό.
Οι αρχές αρχικά τις εντόπισαν και τις προσήγαγαν ως ύποπτες, στη συνέχεια όμως, οι δυο ανήλικες ομολόγησαν τις πράξεις τους.