Προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα επιλέξει τον υποψήφιο (ή και... την υποψήφια) που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης. Όσο για τη θέση του περιφερειάρχη, μάλλον είναι νωρίς, καθώς για το θέμα των υποψηφιοτήτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνει το επόμενο διάστημα σύσκεψη υπό τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σωκράτη Ξυνίδη.
Αυτό υποστήριξαν οι γραμματείς της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Γεράκης, της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου και της Ν.Ε. Β΄Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
Βασικά... προσόντα του υποψηφίου, θα είναι να στήριξαν και να πιστεύουν στο «Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Όσο για τους υπόλοιπους δήμους του πολεδομικού συγκροτήματος και για τη Β΄Θεσσαλονίκης υπολογίζεται ότι το ζήτημα των υποψηφιοτήτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου.
Για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισαν ότι δεν έχει σχέδιο, δεν έχει όραμα και ασχολείται μόνο με λογοπαίγνια και εμφανίσεις στην τηλεόραση.
Όσο για την απόφαση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να μην κατέβει, για τέταρτη φορά, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υποστήριξαν ότι προέκυψε από τη... συστηματική αντιπολίτευση που έκανε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου.
Στη συνέντευξη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δημοσκοπήσεων "Tothepoint" -και γενικός διευθυντής της ΕΤ3 επί κυβερνήσεων Σημίτη- Δημήτρης Κατσαντώνης, παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία το 49,5% των ερωτηθέντων βλέπουν θετικά τον «Καλλικράτη». Η έρευνα δείχνει μείωση των θετικών γνωμών για το έργο του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Το 73% θέλει αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και αυτό το αίτημα θέτει και το 57,8% ψηφοφόρων της ΝΔ.
Όπως ήταν φυσικό, η συνέντευξη Τύπου δεν περιορίστηκε στα της Τοπικής Αυτοδιοίησης, αλλά έγιναν ερωτήσεις και για τα οικονομικά και τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνισαν την ανάγκη να προστατέψει η κυβέρνηση το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και να εξηγήσει στους πολίτες τι θα γίνει με τις θυσίες που καλούνται να κάνουν.
Μάλιστα, όσον αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, υιοθέτησαν την... πρόταση Καραμανή (που ήταν και πρόταση του τοπικού ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια): Πρότειναν να μετεγκατασταθεί άμεσα η ΔΕΘ στη Σίνδο. Ζήτησαν, ακόμη, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη Ζώνη Καινοτομίας, να μην αυξηθούν τα τιμολόγια στην ΕΥΑΘ, να παραμείνει η εταιρία στον έλεγχο του Δημοσίου και να φύγουν οι εργολάβοι από τα διυλιστήρια και τον βιολογικό καθαρισμό και, τέλος, να δρομολογηθούν επεκτάσεις του μετρό.