Από την Τρίπολη, που βρίσκεται για τη συνεδρίαση της ΟΚΕ Αρκαδίας, οπ Γιώργος Παπανδρέου διεμήνυσε πως η Ελλάδα μπήκε στο δρόμο της οικονομικής και δημοσιονομικής ομαλότητας, ενώ για τα επαχθή οικονομικά μέτρα σημείωσε πως ήταν αναγκαία η λήψη τους για τη διάσωση της Ελλάδας.
Ερωτηθείς για τα αυξανόμενα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή, που τις τελευταίες μέρες φούντωσαν, απάντησε πως είναι αστειότητες. "Είναι αστεία και επικίνδυνα πράγματα", δήλωσε με νόημα και έκανε λόγο για "ανυπόστατες και επικίνδυνες φήμες".
"Απορώ πράγματι από την ανευθυνότητα κάποιων που υιοθετούν τέτοιες φήμες, ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ, λόγω ίσως και του ανταγωνισμού, ενώ έχουν πρόσβαση σε επίσημη ενημέρωση και όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά την ίδια την ΕΕ". δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια έκανε λόγο για την προσπάθεια της χώρας μας να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ευρωπαϊκή στήριξη και υποστήριξε, πως τα μέτρα ήταν δύσκολα για τον ελληνικό λαό. Όμως όταν διαφανούν τα σημάδια της ανάκαμψης, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρει τις απαραίτητες αποφάσεις για να τα κεφαλαιοποιήσει.
Αναφορικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων εβδομάδων, πρωθυπουργός δήλωσε: "Δεν υπάρχει καμία διάθεση κομματικοποίησης, είναι απαίτηση του λαού για αίσθημα δικαίου. Περνάμε μία δύσκολη καμπή με όλες αυτές τις υποθέσεις που βγαίνουν, αλλά απαραίτητη είναι μια λύτρωση για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα, για να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα δικαίου".
Για το φλέγον ζήτημα του Ασφαλιστικού τόνισε πως οι αλλαγές, που προωθούνται θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ταμείων, ενώ για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη καταβολή των μισθών. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να γίνει παύση πληρωμών, αφού το σημείο ήταν οριακό.
"Εκεί είχαμε φτάσει, γιατί το ξεχαρβάλωμα του κράτους ήταν τόσο ώστε να έχουν ανοίξει πολλές πληγές παντού και αν δεν κάναμε μετάγγιση αίματος για να σωθεί, δεν θα μπορούσαμε καμία από τις μεγάλες αλλαγές ούτε καν να σκεφτούμε", δήωσε χαρακτηριστικά αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τη διακυβέρνηση της ΝΔ.
Μ.Τ.