Ένας ρελές (ειδικό εξάρτημα) προκάλεσε την αναστάτωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου. Το εξάρτημα έχει παραγγελθεί, όμως δεν έχει φθάσει, ακόμη, στο νοσοκομείο κι όταν διακόπηκε η ηλεκτροδότηση καθυστέρησε η λειτουργία των γεννητριών, τις οποίες διαθέτει το Ιπποκράτειο.
"Δεν υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή των παιδιών που βρίσκονταν στη ΜΕΘ", υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, Λ. Λάζουλας, "καθώς τα μηχανήματα στα οποία είναι συνδεδεμένα τα παιδιά που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ διαθέτουν μπαταρίες, με τις οποίες λειτουργούν στην περίπτωση διακοπής ρεύματος".
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το προσωπικό έσπευσε, από την πρώτη στιγμή, να αποκαταστήσει τη βλάβη. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι τα μηχανήματα είναι παλιά. Πρόσθεσε, όμως, ότι "συντηρούνται συνεχώς".
Αντίθετη είναι η άποψη γονιών, ηλεκτρολόγων στο επάγγελμα, των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονταν στο Ιπποκράτειο. "Τα μηχανήματα αυτά είναι απαρχαιωμένα και φαίνονται λες και δεν συντηρούνται", υποστηρίζουν.
Ο κ. Λάζουλας επιμένει, πάντως, ότι η διακοπή διήρκεσε 50 λεπτά και δεν υπήρξε ο παραμικρός κίνδυνος. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτήν την ώρα (18.50 της Κυριακής 6 Ιουνίου 2010) το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΜΕΘ (είναι το παλιό κτίριο του πρώην νοσοκομείου "Αγία Σοφία") ηλεκτροδοτείται με παράκαμψη δικτύου, από το κυρίως κτίριο του νοσηλευτικού ιδρύματος.