Η έκρηξη στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ που αναμεταδίδουν την είδηση.
Πρώτο μετέδωσε την είδηση το Associated Press με τίτλο «Έκρηξη συγκλονίζει το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης».
Το βρετανικό BBC έβγαλε έκτακτη είδηση με τίτλο «Έκρηξη βόμβας στο υπουργείο δημόσιας τάξης της Ελλάδας» και αναφέρει ότι η έκρηξη έγινε μόλις μερικά μέτρα μακριά από το γραφείο του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η ιστοσελίδα της αμερικανικής «Wall Street Journal» βγήκε με τίτλο: «Βόμβα στο ελληνικό υπουργείο δημόσιας τάξης σκοτώνει έναν αστυνομικό», ενώ μέσα στο κείμενο αναφέρει ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση από τους δράστες. Επίσης προσθέτει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με εξτρεμιστικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς και με «τρομοκρατικές ομάδες αναρχικών», αλλά πολύ σπάνια κατάφερε κάποια από αυτές να στοχεύσει σε ένα πρόσωπο τόσο υψηλού προφίλ.
Το διεθνές γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP έχει τίτλο «Βόμβα σε πακέτο σκοτώνει επικεφαλής της ασφάλειας στη βάση της ελληνικής αστυνομίας» και αναφέρει ότι νεκρός από την έκρηξη είναι ο 52χρονος Γιώργος Βασιλάκης. Θυμίζει επίσης ότι δύο προκάτοχοι του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επέζησαν από βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες η πιο πρόσφατη ήταν στο αυτοκίνητο πρώην υπουργού τον Μάιο του 2006.
Το Reuters έχει τίτλο «Έλληνας υπουργός της αστυνομίας γλιτώνει από βόμβα» και προσθέτει ότι από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του υπουργού Μιχάλης Χρυσοχοΐδη. Όπως και τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ, έτσι και το Reuters, κάνει μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ δεν παραλείπει μέσα σε όλα να αναφερθεί ακόμα και στο μεγάλο έλλειμμα το οποίο καλείται να καλύψει η ελληνική οικονομία!
Στην ιστοσελίδα του βρετανικού «The Guardian» αναφέρεται ότι η έκρηξη προήλθε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που έφτασε στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το αμερικανικό Financial Times έχει τίτλο «Βόμβα σκοτώνει υψηλόβαθμο συνεργάτη Έλληνα υπουργού» και προσθέτει ότι εκείνη τη στιγμή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εργαζόταν στο γραφείο του στον ίδιο όροφο, αλλά δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη.
Το αραβικό Al Jazeera λέει στον τίτλο του: «Θανατηφόρος έκρηξη συγκλονίζει ελληνικό υπουργείο».