Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα το πλοίο Rachel Corrie, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας, και εξασφάλισαν τον έλεγχο του πλοίου χωρίς βία. Αυτό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτική εκπρόσωπος.
"Οι δυνάμεις μας επιβιβάστηκαν στο σκάφος, και πήραν τον έλεγχο χωρίς καμία αντίσταση από το πλήρωμα και τους επιβάτες. Όλα έγιναν χωρίς βία", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Η επέμβαση στο πλοίο έγινε σε διεθνή ύδατα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το Rachel Corrie, που είχε ναυλωθεί από μια ιρλανδική οργάνωση, δεν απάντησε στα μηνύματα μέσω ασυρμάτου για να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντοντ, και θέλησε να φτάσει στη Γάζα, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις.
Οι ισραηλινές αρχές είχαν επανειλημμένως δηλώσει την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο λιμάνι της Γάζας του εν λόγω φορτίου.
Το Rachel Corrie που μεταφέρει 15 άτομα, υπηκόους της Ιρλανδίας και της Μαλαισίας, καθώς και χίλιους τόνους βοήθειας, επρόκειτο αρχικά να αποτελέσει μέρος του διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου που ακινητοποιήθηκε και κατελήφθη την Δευτέρα από τους Ισραηλινούς. το πλοίο (φωτογραφία) έχει πάρει το όνομά του από την ακριβίστρια που έχασε τη ζωή της στη Γάζα, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες την πάτησαν με ερπυστριοφόρο(μπουλντόζα), ενώ εκείνη αντιστέκονταν στην απομάκρυνση Παλαιστινίων εποίκων.