Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα, σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, στην αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλ. Σβώλου), στις 1030 με θέμα: «ΤΟ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΑΝΑΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»
Πρόκειται για μια δημόσια διαβούλευση για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και τον αέρα που αναπνέουμε, με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών φορέων της Θεσσαλονίκης.
Παίρνουν μέρος, με εισηγήσεις, εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Νομαρχίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου, του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών και του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα αναλυθεί η κατάσταση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στη Θεσσαλονίκη και θα κατατεθούν προτάσεις για μια πιο ορθολογική διαχείριση και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.