Μπορεί ο Θερμαϊκός να είναι γεμάτος πανιά και να υπάρχει θαλάσσια συγκοινωνία; Γίνονται συναυλίες στην κορυφή του Λευκού Πύργου και στα μπαλκόνια των ξενοδοχείων; Πού είναι το camping Θεσσαλονίτσι; Ποιον θησαυρό κυνηγούν τα παιδιά στο Σέιχ Σου; Πότε τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ* κυκλοφορούν μέχρι τις 2 και μισή το πρωί; Μπορούν οι διαβάσεις των δρόμων να γίνουν χαρούμενες; Μπορεί ένα τσιμεντένιο στενό της πόλης να γίνει φωτεινό; Μπορώ να βάλω τις φόρμες μου και να κάνω δωρεάν μαθήματα και ασκήσεις στα πάρκα της παραλίας Κυριακή πρωί; Να χορέψω charleston καταμεσής της Ικτίνου; Πως πρασινίζει ένας πεζόδρομος; Πώς μετατρέπονται αδέσποτα οικόπεδα σε πάρκα; Τα νεοκλασικά της Αγ. Μηνά μπορούν να ζωντανέψουν; Μπορώ να κατέβω στο κέντρο κάνοντας carpooling;
Οι ερωτήσεις μοιάζουν βγαλμένες από τη φαντασία. Κι όμως...! Το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Ιουνίου η Parallaxi γιορτάζει τα 20 χρόνια κυκλοφορίας της και σας προκαλεί να ζήσετε τη «Θεσσαλονίκη... αλλιώς»! Έτσι όπως τη φανταζόμαστε, έτσι όπως τη θέλουμε, έτσι όπως θα δείξουμε ότι μπορούμε.
Ένα αστικό πείραμα 48 ωρών με 65 δράσεις, 6 εκθέσεις, 15 αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις, 14 συναυλίες, 10 θεατρικά δρώμενα (όλα με ελεύθερη είσοδο), 1000 συμμετέχοντες, φορείς, ομάδες και επαγγελματίες και περισσότεροι από 250 εθελοντές, συνθέτουν το σκηνικό μίας πραγματικής, αστικής γιορτής με καλεσμένους όλους τους Θεσσαλονικείς.
Λάβετε μέρος στις δράσεις, είτε ως ενεργοί συμμετέχοντες είτε ως απλοί θεατές! Από αυτό το Σαββατοκύριακο ας προσπαθήσουμε να δούμε τη Θεσσαλονίκη... αλλιώς!
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα των δράσεων μπορείτε να το δείτε στο www.parallaximag.gr/thessaloniki. Επίσης στο http://www.symvoli.gr/conference/Thessaloniki/page/main. Βρείτε μας στο facebook στο event «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς- ένα αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη», ακολουθήστε μας στο twitter (SKGallios) και δείτε τις φωτογραφίες μας στο flickr (Thessaloniki Allios).