Απεβίωσε χθες Τρίτη 8 Ιουνίου 2010, στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 81 ετών, ο ομότιμος καθηγητής στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, Παναγιώτης Συμεωνίδης. Ο Π. Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Άρδασα Πτολεμαΐδας το 1929. Ήταν ο πρώτος καθηγητής Ορθοπεδικής στη Βόρεια Ελλάδα και η κλινική, η οποία εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», η πρώτη αμιγής Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική.
Ο κορυφαίος γιατρός, που το 2001 έτυχε της υψίστης τιμής να εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κατάφερε στη διάρκεια της μακράς πορείας του να ξεχωρίσει τόσο για την επιστημονική του επάρκεια όσο και για το ήθος του, αποτελώντας κορυφαία προσωπικότητα των Επιστημών.
Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ορθοπεδικής Εταιρείας και πρόεδρος της Ορθοπεδικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης. Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε μέρος σε πολλά παγκόσμια και διεθνή συνέδρια, ενώ δημοσίευσε περισσότερες από 500 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Ο Π. Συμεωνίδης ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις παθήσεις και τις κακώσεις του ώμου με δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού με θέμα το καθ' έξιν εξάρθρημα του ώμου.
Η εξόδιος ακολουθία έγινε σήμερα από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.