Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην περιοχή της κατολίσθησης, στο Βόθωνα Χαλκιδικής, μεταξύ Νέας Φώκαιας και Αθύτου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραδίδει σήμερα, στις 14.00 το δρόμο με αμφίδρομη κίνηση στην κυκλοφορία.
Όπως τόνισε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, «μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών ολοκληρώσαμε τις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου και των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κατολίσθηση, όπως είχαμε δεσμευτεί. Η ζημιά που είχε υποστεί ο κεντρικός δρόμος της Κασσάνδρας ήταν σημαντική, όμως πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως».
Από τις 2 μετά το μεσημέρι οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν αμφίδρομα, όπως και πριν την κατολίσθηση τον κεντρικό δρόμο κι έτσι αποκαταστάθηκαν οι συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών με την έναρξη της θερινής περιόδου.
Οι απαιτούμενες ασφαλτικές και λειτουργικές εργασίες στο οδόστρωμα ολοκληρώθηκαν και επί μία εβδομάδα εκτός δρόμου θα γίνονται διευθετήσεις στο πρανές προς την πλευρά του βουνού, δίχως να επηρεάζεται η κυκλοφορία των οχημάτων και χωρίς να ελλοχεύουν κίνδυνοι διέλευσης, όπως δεσμεύτηκαν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και η ανάδοχος εταιρία.
«Εύχομαι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κασσάνδρας να πάψουν να ταλαιπωρούνται, αλλά να επιδείξουν και τη δέουσα προσοχή, διότι όσο ασφαλής και να είναι ένας δρόμος απαιτείται και συνετή οδική συμπεριφορά από όλους. Ως Περιφέρεια θεωρώ πως μέσα στο συντομότερο δυνατό διάστημα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που εξ αρχής ανακοινώσαμε αποκαταστήσαμε τη ζημιά από την κατολίσθηση», κατέληξε η γ.γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.