Τριάντα πλαστές πιστωτικές κάρτες, κλώνους πραγματικών, τα στοιχεία των οποίων αλίευσαν στο διαδίκτυο, είχε κατασκευάσει σπείρα δύο νεαρών αλλοδαπών, από τους οποίους, μάλιστα, ο ένας, είχε... ξανακάνει την ίδια δουλειά, είχε εντοπιστεί από την αστυνομία κι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Αυτήν τη φορά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 23 ετών, συνελήφθησαν. Μάλιστα, ήδη(χθες, Σάββατο 5 Ιουνίου 2010) οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και, σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση(τα αδικήματα αυτά είναι κακουργηματικού χαρακτήρα) και παράβαση του Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (που είναι πλημμέλημα).
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες αλλοδαποί, αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η δράση της οποίας συνίσταται στην υποκλοπή δεδομένων από πιστωτικές κάρτες, στη μεταφορά των κλαπέντων στοιχείων σε πλαστές κάρτες και στη χρήση των καρτών κλώνων για την αγορά καταναλωτικών ειδών. Μετά την παραλαβή των ανωτέρω προϊόντων, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προέβαιναν στη μεταπώλησή τους, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό, παράνομο περιουσιακό όφελος.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* Τριάντα πλαστές πιστωτικές κάρτες (κλώνοι)
* Τρεις πλαστές Αστυνομικές Ταυτότητες άλλων χωρών
* Εβδομήντα αποδείξεις από αγορές καρτών διαδικτυακών αγορών
* Είκοσι τρία ρολόγια χειρός
* Ζεύγη γυαλιών, ων... ουκ έστιν αριθμός
* Διάφορα είδη ένδυσης και υπόδησης
Η εκτιμώμενη αξία των αγορών ανέρχεται περίπου στις 16.000 ευρώ.
Ο 23χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης, για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση με παρόμοια δράση, είχε εντοπιστεί από την ίδια αστυνομική Υπηρεσία πριν έναν χρόνο (τον Ιούνιο του 2009), αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα μέλη της σπείρας.