Για σήμερα Πέμπτη είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συμμετάχει στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας Χωρών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

* Στην 4η Διαβαλκανική Σύνοδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ που πραγματοποιείται σήμερα στο Μπρασόβ της Ρουμανίας θα συμμετάσχει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος. Στη Σύνοδο θα διερευνηθούν οι τρόποι ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών για την περαιτέρω προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

* Ολοκληρώνεται σήμερα η δράση ενημέρωσης του γραφείου νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του φυσικού αερίου, την εξοικονόμηση ενεργείας και τις θετικές επιδράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα η εκστρατεία περιλαμβάνει ενημέρωση έξω από την πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου.

* Στις 8:30 π.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, ομιλία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, στην ημερίδα «South East Europe and the Mediterranean PPP Days 2010» που διοργανώνεται στο πλαίσιο συνεργασίας με την Παγκόσμια Τράπεζα για την ανάπτυξη διεθνών δικτύων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, με στόχο την προώθηση του θεσμού των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

* Στις 9:30 πμ, διήμερη διεθνή συνάντηση με θέμα «Η εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στις Περιφέρειες της ΕΕ: Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών Δημιουργία Δικτύου Ποιότητας Περιφερειών της ΕΕ», διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ποιότητας και Αποδοτικότητας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Polis Convention Centre, στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

* Στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει σύσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Αρκαδίας.

* Στις 11 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, οι οποίοι σήμερα απεργούν.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Επαρχείου Λαγκαδά, συγκέντρωση θερμοκηπουρών με θέμα «Τuta absoluta, ένας καταστροφικός νέος εχθρός της τομάτας», διοργανώνει το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωργικών Εφαρμογών Λαγκαδά.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 11:30 π.μ. συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με θέμα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

* Στις 12:30 μμ, το Ωδείο Βορείου Ελλάδος οργανώνει Συνέντευξη Τύπουστον Πολυχώρο Τέχνης Villarte (Χαιρωνείας 16 – δίπλα στη Νομαρχία) με θέμα: «Ο Πολιτισμός δείχνει τον δρόμο».

* Στη 1:30 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς ΕΙΝΑΠ .

* Στις 2 μ.μ. στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα προεδρεύσει σύσκεψης στην οποία θα λάβουν μέρος οι διοικητές και οι υποδιοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ καθώς και οι διοικητές-υποδιοικητές των Νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

* Στις 4 μ.μ. στην Τρίπολη, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

* Στις 5:30 μ.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Λεβίδι.

* Στις 7 μμ, με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της κατασκευής διαβάσεων για άτομα με κινητικά προβλήματα σε ζωτικούς οδικούς κόμβους.

* Στις 7:30 μμ, δεξίωση με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ρωσίας στους κήπους της Νομαρχίας, στην οποία θα παραβρεθεί ο Γενικός Πρόξενος Ρωσίας και κυρία Αλεξέϊ Ποπόβ

* Στις 8 μμ, ανοικτή Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών στο Ξεν.Hyatt Regency, με κεντρική ομιλήτρια την υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Λούκα Κατσέλη

* Στις 8 μμ, παρουσίαση βιβλίου του Σπύρου Κ. Αρβανιτάκη στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η οργάνωση είναι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του Εκδοτικού Οίκου University Studio Press