Με παιδικές φιγούρες και χαμόγελα γέμισε την Παρασκευή 4 Ιουνίου το αλσύλλιο Πολίχνης-Μετεώρων. Περισσότερα από 1200 παιδιά δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πολίχνης βρέθηκαν στο δάσος για την εκδήλωση που οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.
Στο μοναδικό περιαστικό Άλσος που υπάρχει στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην προέκταση της οδού Αγνώστου Στρατιώτη, εκατοντάδες παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους παίρνοντας μέρος σε υπαίθριες δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια.
Οι μικροί μαθητές διασκέδασαν κάνοντας εναέρια περάσματα -flying fox- (φωτογραφία) δίχτυ αναρρίχησης, λάστιχα, πέρασμα με ιμάντες, τοξοβολία, μαθήματα προσανατολισμού, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι… το παιχνίδι του θησαυρού. Την ομάδα που κατάφερε να βρει τον κρυμμένο θησαυρό, τίμησε ο Δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης με δάφνινα στεφάνια και ένα αναμνηστικό βιβλίο.
Παράλληλα στο χώρο υπήρχαν σημεία, όπου πραγματοποιούνταν εικαστικές παρεμβάσεις και διαλέξεις για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν παιδιά και εκπαιδευτικοί στην επίδειξη που σχετίζονταν με τις προσπάθειες κατάσβεσης από ομάδα πυροσβεστών καθώς και στην επίδειξη για την υπαίθρια διαβίωση.
Αυτή τη χρονιά, συντονισμένα συμμετείχαν και παγκόσμιοι φορείς όπως η WWF, Μεσόγειος SOS, αλλά και οι ελληνικές εταιρίες –φορείς που ασχολούνται με το περιβάλλον όπως η «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», «Η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», αλλά και Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, Συστήματα Προσκόπων, η ΕΥΑΘ, η Ένωση Ποντίων Πολίχνης, η Ένωση Πολιτών Μετεώρων , οι Φίλοι του Δάσους κ.α
Στην Εκδήλωση πέραν των εκατοντάδων παιδιών, παραβρέθηκαν γονείς και πολλοί πολίτες, γιατί στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθεί και να γίνει ενεργός πολίτης κάθε κάτοικος, όπως επίσης και να καταδειχθεί σε όλους πόσο απαραίτητη είναι η προστασία του περιβάλλοντος.
«Εργαζόμαστε 364 μέρες το χρόνο για την προστασία του περιβάλλοντος, για να δικαιούμαστε να γιορτάζουμε αυτή την ημέρα», τόνισε ο Δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Πολίχνης αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον με πράξεις.

Πηγή ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του δήμου