«Ο πάτερ Χρήστος συνεχίζει κανονικά τις λειτουργίες στην ενορία του, είναι κοντά στο ποίμνιο του και στους νέους κι εξακολουθεί να εξομολογεί τον κόσμο. Το μόνο που έγινε, για καθαρά διοικητικούς λόγους, ήταν να αντικατασταθεί από τη θέση του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας του και δεν έχει καμία σχέση αυτή η απόφαση με την αγάπη του προς την ομάδα του ΠΑΟΚ».
Τη δήλωση αυτή επανέλαβε και σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου 2010, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πατήρ Συνέσιος, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κασσανδρείας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «όλοι, με τον τρόπο μας, αυτό πρέπει να κάνουμε, να είμαστε κοντά στο ποίμνιο μας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παρουσία του στο γήπεδο. Έχουμε συζητήσει αρκετά τις τελευταίες μέρες με τον παπα-Χρήστο και ο ίδιος αντιλαμβάνεται την απόφαση της Μητρόπολης».
Ο... "Παπα-ΠΑΟΚ", όπως τον αποκαλούν οι φίλαθλοι, είναι τακτικός θαμώνας της θύρας 4 του γηπέδου της Τούμπας, εδώ και χρόνια. Όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, αγαπά τόσο τον Δικέφαλο του Βορρά, όσο και τους νέους, τους οποίους προσεγγίζειστους χώρους, όπου ζουν κι εκφράζονται.
«Είμαστε περήφανοι που είναι ένας από εμάς. Έρχεται στο γήπεδο επειδή αγαπάει την ομάδα και είναι κοντά στους νέους. Έχει βοηθήσει αρκετά παιδιά που είχαν μπλέξει με ναρκωτικά ή τους ταλαιπωρούσαν άλλου είδους προβλήματα. Ο κόσμος τον αγαπάει και είμαστε αντίθετοι, ένας άνθρωπος να μην μπορεί, ελεύθερα, όποια κι αν είναι η ιδιότητα του, να κάνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος της θύρας 4.
Μάλιστα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά και άλλων ομάδων, τού εκφράζουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους, με δεκάδες αναρτήσεις στα διάφορα blogs του διαδικτύου, αλλά και με τη δημιουργία ομάδων (groups) στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης "facebook", όπου- για παράδειγμα- το "Λευτεριά στον παπα ΠΑΟΚ" έχει ήδη ξεπεράσει τα 7.740 μέλη!