Αύριο, Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, ολοκληρώνεται η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα στελέχη ( και όχι μόνο) του ΠΑΣΟΚ, για τις δημοτικές εκλογές, αλλά και η αποστολή βιογραφικών, όσον αφορά την περιφερειακή διοίκηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Καθημερινού Τύπου της Καβάλας, στην περίπτωση των δήμων είναι λίγο πολύ ξεκάθαρο:
Στο Δήμο Καβάλας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η μοναδική υποψηφιότητα θα είναι του εν ενεργεία δημάρχου, Κωστή Σιμιτσή. Στο Δήμο Θάσου, του Σταύρου Αραπάκη. Στο νέο Δήμο Νέστου, έχει σαφές προβάδισμα, ο νομαρχιακός σύμβουλος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ενώ στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ» Δήμο Παγγαίου, έχουν εκφράσει την πρόθεση να δηλώσουν συμμετοχή ο νυν δήμαρχος Πιερέων, Βασίλης Ξουλόγης και ο δημοτικός Σύμβουλος Ελευθερούπολης, Μπάμπης Αναστασιάδης.
Πιο μπερδεμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι τα πράγματα στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση: Αν εξαιρέσει κανείς τον Κώστα Παπακοσμά, στην πορεία εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο Γιώργος Γερομάρκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκε μία κίνηση από τους Άγγελο Σμυρλόγλου και Χρύσανθο Σταυρόπουλο, οι οποίοι πρότειναν το Νίκο Χατζηχρήστου, για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Χατζηχρήστου, δεν ενδιαφέρεται για τη θέση, αλλά αυτή η κίνηση δείχνει ότι υπάρχουν αρκετοί που το σκέπτονται ή είναι αποφασισμένοι να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Απόστολος Αγελαράκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου κι ένας άλλος ο Γιάννης Πασσαλίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της έναρξης της διαδικασίας, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την περιφερειακή διοίκηση και κυρίως για τη θέση του αντιπερεφερειάρχη.

Μπορείς να διαβάσεις όλο το ρεπορτάζ με κλικ εδώ.