Ο ένας(ο Τατούλης) θέλει να κατέβει ανεξάρτητος. Ο άλλος (ο Μανώλης) είναι η επιλογή του κόσμου. Κάπου εδώ... χώνεται το ΠΑΣΟΚ, μήπως και κερδίζει το νέο δήμο Τρίπολης. Ο Γ. Παπανδρέου επισκέπτεται την περιοχή και δέχεται προτάσεις να στηρίξει την επιλογή Τατούλη, αφήνοντας από έξω γνωστά και προβεβλημένα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και δημιουργώντας ρήγματα στη συνοχή της κυβερνητικής παράταξης για χάη μιας αμφίβολης εκλογικής νίκης.
Ο κ. Τατούλης φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του ΛΑΟΣ(τα στελέχη του οποίου αν είχαν, ποτέ, διαβάσει το blog του πρώην υπουργού θα τον είχαν... εξοστρακίσει εκτός Ελλάδος). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τατούλης έχει έρθει σε επαφή με νέους και επιτυχημένους επαγγελματίες για να στελεχώσουν το ψηφοδελτιό του.
Έτσι, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ στρώνουν το χαλί για να υποδεχτούν στους κόλπους τους τον πρώην υπουργό. Ένας από αυτούς, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτηρης Ρέππας, ο οποίος, σε εκδήλωση στην περιοχή, μίλησε για «ευρύχωρες προσεγγίσεις στις επιλογές προσώπων».
Μια τέτοια επιλογή για το ΠΑΣΟΚ, πάντως, αφήνει εκτός νυμφώνος τους Πάνο Μπεγλίτη, Σταύρο Μπένο και Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις την υψηλότερη πρόθεση ψήφου (γύρω στο 25 με 30%), αλλά και τον δήμαρχο Κορίνθου Αλέκο Πνευματικό, ο οποίος, ως τώρα, έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά για το κυβερνών κόμμα.
Στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Ο Γιάννης Μανώλης, πάντως, φαίνεται ότι έχει «πάρει κεφάλι» έναντι του βασικού αντιπάλου του προέδρου της ΕΝΑΕ και νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου. Φέρεται να προηγείται σε δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή(40% έναντι 24%).
Μεγάλη διεισδυτικότητα έχει ο πρώην βουλευτής και σε άλλους κομματικούς χώρους (ΛΑΟΣ: 55%, ΚΚΕ: 37 % ΠΑΣΟΚ 36% ΣΥΝ 26%).