Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταβαίνει στο Άγιον Όρος. Για όσους βιάζονται, να τους πληροφορήσουμε ότι η επίσκεψη δεν έχει σχέση με τις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απλά, ο κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος τυγχάνει και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας. Έτσι, θα ταξιδέψει στο Περιβόλι της Παναγιάς επικεφαλής αντιπροσωπείας για το διήμερο Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010, όπου και θα ολοκληρωθούν οι επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ίδρυση της Αγιορειτικής Εστίας.
Την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιουνίου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος και τα μέλη της αντιπροσωπείας θα μετάσχουν στην επίσημη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας, στην Αίθουσα Συνάξεων του Ιεροκοινοτικού Μεγάρου, όπου απευθυνόμενος προς τους 20 Αντιπροσώπους των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και τον Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητας, θα παρουσιάσει τον Απολογισμό του Έργου της δεκαετίας.
Την Δευτέρα 14 Ιουνίου, ο κ. Παπαγεωργόπουλος με την διπλή ιδιότητά του θα παραστεί στην επίσημη παραδοσιακή τελετή στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αναλάβει καθήκοντα η νέα Λαυριωτική Επιστασία.
Θα ακολουθήσει συνάντηση στο Μέγαρο της Ιεράς Κοινότητας με την υποβολή ευχών προς τη νέα Επιστασία ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επιδώσει στο νέο Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυριώτη, το Αναμνηστικό δώρο της δεκαετίας της Αγιορειτικής Εστίας.