Τα νέα για τους συμβασιούχους της κρατικής τηλεόρασης, που έρχονται από την Αθήνα, δεν είναι καλά και γι αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αναγκάζεται να συγκαλέσει συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ3. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010, στις 10 π.μ. στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος).
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις -κι ενώ το πρωί της Παρασκευής 18 Ιουνίοιυ 2010 όλοι γνώριζαν ότι οι συμβασιούχοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας, τελικά θα παραμείνουν στις θέσεις τους, το βράδυ "κάτι" άλλαξε και διέρρευσε πως θα παραμείνουν, μόνον ως τα τέλη Ιουλίου, οι συμβασιούχοι οι οποίοι απασχολούνται στις ανταποκρίσεις και τις μεταδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Σύμφωνα με ανυπόγραφο email, που έχει στη διάθεσή του το sn, αλλά επειδή ακριβώς είναι ανυπόγραφο γι αυτό και δεν το δημοσιεύουμε, τα σενάρια είναι ιδιαίτερα άσχημα. Από τις πρώτες μέρες της διοίκησής του, το νέο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, τα οποία, δυστυχώς, δε φαίνεται να επιλύονται με "θετική διάθεση" και μόνον.