Η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά ότι με τις επιλογές και τις θέσεις του συρρικνώνει την παράταξη «από μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη, σε απόκομμα τύπου Πολιτικής Άνοιξης».
«Αφού έχει πρώτα επιλέξει να επενδύσει με τη στάση του στη χρεοκοπία της πατρίδας, τώρα αποκηρύσσει στην πράξη και το εύρος της ιδεολογίας της παράταξης. Και τις μεν ύβρεις του, για τη δική μου υπεύθυνη στάση, τις αντιπαρέρχομαι, οφείλω, όμως, να επισημάνω την καταστρεπτική για την παράταξη πολιτική του, που έχει, ήδη, οδηγήσει τους νεοδημοκράτες να εγκαταλείπουν μαζικά το κόμμα, όπως δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι έρευνες», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει, το επόμενο διάστημα, σε συγκεκριμένες κινήσεις: «Πιστεύω ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατικές δυνάμεις της Ελλάδας, σ' αυτή την κρίσιμη για την σωτηρία της χώρας στιγμή, απαιτούν να έχουν ρόλο και λόγο. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν απαθείς και αδρανείς αυτή την καταστρεπτική πορεία».