Κινδυνεύουν με λουκέτο τα τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε Έδεσσα και Νάουσα. Αυτό υπογράμμισαν στην Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θ. Τζάκρη, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιάννης Χατζηδημητρίου μαζί με τον νυν Πρύτανη κ. Ηλία Κουσκουβέλη, οι οποίοι την επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά στη Γ. Γ. Μακεδονίας - Θράκης .
Σύμφωνα με τους κ.κ. Κουσκουβέλη και Χατζηδημητρίου το Τμήμα Μάρκετινγκ & Διοίκησης Λειτουργιών της Έδεσσας και το Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας, της Νάουσας, έχουν ανάγκη άμεσης πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο. Για το λόγο αυτό ζήτησαν τη στήριξή της για να εγκριθεί άμεσα η πρόσληψη 12 συνολικά υπαλλήλων, έξι για κάθε Τμήμα και πιο συγκεκριμένα δύο για τη Βιβλιοθήκη, δύο για τα Εργαστήρια Πληροφορικής και δύο για τη Διοίκηση.
Τόνισαν δε ότι τα Τμήματα αυτά, που ιδρύθηκαν εδώ και έξι χρόνια και σπουδάζουν σ’ αυτά περίπου 130 -140 φοιτητές ανά έτος, πρέπει να ενισχυθούν, να μη συρρικνωθούν και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με την φυπουργό, "και τα δύο Τμήματα πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθούν λόγω του κριτηρίου της μοναδικότητας του αντικειμένου σπουδών που παρέχουν και επειδή παράγουν σημαντικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο".
Πέρα από τα ευχολόγια, προσπάθησε να καθησυχάσει τους δυο πρυτάνεις για τις φήμες περί συγχώνευσης του τμήματος Μάρκετιγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονία στην Έδεσσα ότι προς το παρόν για το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας αυτό που προέχει "είναι η εξέταση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και μάλιστα άμεσα. Στα πλαίσια αυτά θα εξετασθεί και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης πανεπιστημιακών τμημάτων και σχολών, με πρώτη προτεραιότητα τα ΤΕΙ, πλην όμως αναδιάρθρωση δεν σημαίνει σε κάθε περίπτωση συγχώνευση και κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων. Μπορεί να σημαίνει και αποκέντρωση τμημάτων ή Σχολών από μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα προς άλλα περιφερειακά, αρκεί βεβαίως να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις και να πληρούνται κάποια κριτήρια που έχουν σχέση με το αντικείμενο των σπουδών, την αξιολόγηση των τμημάτων, τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών σε σχέση με τους απόφοιτους, κριτήρια που σε κάθε περίπτωση", σύμφωνα με την κ. Τζάκρη, "πληροί το εν λόγω τμήμα".
Οι πρυτάνεις συζήτησαν και το θέμα της παραχώρησης των εγκαταστάσεων του πρώην «424» ΓΣΝ στο ΠΑΜΑΚ, που αποτελεί πάγιο αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας.