Για σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου η σημερινή.

* Σε ισχύ έως τις 21 Ιουνίου δημόσια διαβούλευση για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τη «δικαστική προστασία κατά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων σύμφωνα με την Οδηγία 2007/66».

* Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21 Ιουνίου η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «για τη διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών και για την τροποποίηση του ν. 3471/2006 (Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2006/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Μαρτίου 2006, L 105/13.4.2006)».

* Στις 9 π.μ. συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τον αντιπρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Dejiang, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 9:15 π.μ. διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κίνας, παρουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Zhang Dejiang.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο εργοστάσιο της ξυλοβιομηχανίας SHELMAN στο Βασιλικό Χαλκίδας και συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων και τους απολυμένους της εταιρείας.

* Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ .

* Στις 11 π.μ. στο ΓΕΕΘΑ συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με θέμα: «Η Κοινωνική Προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων».

* Στις 11 π.μ., η Κομματική Οργάνωση Υγείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Σοφία Καλαντίδου διοργανώνει περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

* Στις 11:15 π.μ. η τελετή υπογραφής 15 συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, παρουσία του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης, Zhang Dejiang.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Zhang Dejiang.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν αιτήματος του κόμματος, προκειμένου να ενημερώσει για τα αιτήματα και τη δεινή κατάσταση της υγείας του αγωνιστή δημάρχου του Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας επί 47 συνεχείς ημέρες.

* Στις 12 το μεσημέρι η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου με τους δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Βενιζέλου 45, 2ος όροφος). Θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την πόλη, τον δήμο και τους δημότες.

* Στις 12 μμ, η HIGH FIDELITY MEDIA INNOVATION και η εταιρεία ερευνών, δημοσκοπήσεων και επικοινωνίας to the point παρουσιάζουν, σε συνέντευξη τύπου, στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Τσιμισκή 29), τα ευρήματα έρευνας που οργάνωσε η εταιρεία στα πλαίσια του 1oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ – Θεσσαλονίκη FUTURE CITY με θέμα Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ KAINOTOMIAΣ.

* Στις 12:15 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη με θέμα τη νέα στρατηγική και πορεία υλοποίησης του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», στηνο ποία θα συμμετάσχει ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Α. Μαρκόπουλος.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα δεχθεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Dejiang. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

* Στη 1 μ.μ. στη Ρηγίλλης, συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

* Στις 2 μ.μ., το ΔΣ της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει στα γραφεία του (26ης Οκτωβρίου 42, Εμπ. Κέντρο Limani Center).

* Στις 3 μ.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 5 μ.μ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Zhang Dejiang.

* Στις 6 μ.μ. στη Ρηγίλλης συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)

* Στις 7.30 μ.μ., «Η Πρωτοπορία του Αρχιτέκτονα» είναι το θέμα της Διάλεξης που θα δώσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. και πρώην Πρύτανης, Δημήτρης Φατούρος, στο Αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

* Στις 7:30 μ.μ. μετάβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να παραστεί στην τελετή εορτασμού της επετείου των 90 χρόνων από την ίδρυσή του.