Δϋο θεατρικές παραστάσεις, την προβολή μιας οσκαρικής ταινίας αλλά και πολλές εικαστικές παρουσιάσεις -οι περισσότερες από τις οποίες έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό- έχουμε να σας προτείνουμε για απόψε, Τετάρτη 30 Ιούνιού 2010. Φύσικά υπάρχει και η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στη Μονή Λαζαριστών. Αναλυτικά:

Θέατρο:
* Με την κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς «Καπέλο από ψάθα Ιταλίας» άνοιξε χθες η 50η θεατρική παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας δήμου Πυλαίας (ΘΟΔΠ). Το έργο θα παρουσιαστεί από το τμήμα ενηλίκων, σε σκηνοθεσία των καλλιτεχνικών υπευθύνων της ΘΟΔΠ, Κώστα Χαλκιά και Όλγας Αλεξανδροπούλου και σήμερα, στις 9 μ.μ. στο “Πέτρινο Σχολείο”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του “Καλλιτεχνικού Ιουνίου”.
* «Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον παρουσιάζονται στις 22.00 στο Θέατρο Ταξίδι Ονείρου (6972 702870 begin_of_the_skype_highlighting              6972 702870      end_of_the_skype_highlighting, Στεφ. Τάττη 3, πίσω από τον ιερό ναό της Αγία Σοφίας). Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Ηλιάδη, ενώ οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι αύριο Τετάρτη 30 Ιουνίου.
* Η παρουσίαση θεατρικών έργων συνεχίζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ) με την παράσταση «Σελεστίνα» του Jose Rivera. Θα την παρουσιάσει αύριο στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου (εντός ΔΕΘ) το Μικρό Θέατρο.

Εικαστικά:
* Το τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής των εργαστηρίων του με θέμα «Άνθρωποι». Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη 187).
* Το Ε΄ δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση έργων αγιογραφίας του τμήματος αγιογραφίας των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τα έργα θα φιλοξενηθούν μέχρι τις 2 Ιουλίου στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24).
* Το εργαστήρι ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού της Ελισάβετ Σουρή διοργανώνει έκθεση με έργα της ίδιας και των μαθητών της. Την έκθεση μπορείτε να επισκεφτείτε στο εργαστήρι στην οδό Χριστοβασίλη 15 και Κρήτης 54 γωνία, στην περιοχή της Μαρτίου. Τα έργα θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιείται παρακολούθηση διδασκαλίας ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού από την Ελισάβετ Σουρή με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
* Γιορτή της κεραμικής πραγματοποιείται σήμερα(Τετάρτη) στις 17.00 στο εργαστήρι Κεραμικής «Εν τη γενέσει» (Επταπυργίου 64, Άνω Πόλη).
* Ακόμη μια παράσταση του μιούζικαλ ««Mazoo and the zoo» φιλοξενείται στις 9.30 μ.μ. στο Θέατρο Κήπου (πλατεία ΧΑΝΘ). Τα παιδιά θα ακούσουν τα αγαπημένα τους κομμάτια που έγιναν επιτυχία από την τηλεοπτική σειρά.
* Αρχίζουν απόψε 30 Ιουνίου οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Εύοσμο. Στις 8.30 μ.μ. το απόγευμα θα φιλοξενηθεί στην πλατεία δημαρχείου Ευόσμου παράσταση Καραγκιόζη από τον Αγάπιο Αγαπίου.
* Μια ιδιαίτερη έκθεση εγκαινιάζεται απόψε στις 8.30 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Τίτλος της «…ανέφερα εγγράφως…» και πλαισιώνεται με ντοκουμέντα του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο
* Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την συνεργασία του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μετροπόλ του Σεντ Ετιέν της Γαλλίας και του Παλάτσο Ντουκάλε της Γένοβας, διοργανώνουν μια πολύ μεγάλη έκθεση σύγχρονης τέχνης η οποία φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
* «Ανεύρετοι νήσοι» ο τίτλος της, ένας ποιητικός νεολογισμός για την «νήσο», έννοια γενική για να ορίσει το έργο τέχνης, καρπό της αγωνίας, του πάθους αλλά και της σκληρής δουλειάς κάθε καλλιτέχνη. Αλλά και έννοια που υπονοεί τον καλλιτέχνη και τη διαδρομή του για την υλοποίηση του έργου, μια απόπειρα που όχι σπάνια γίνεται με δυσκολίες και ακόμη πιο συχνά συνοδεύεται με τη ματαίωση των προσδοκιών του. Η έκθεση θα λειτουργεί ως τις 28 Νοεμβρίου ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας των 5 Μουσείων, έργα καλλιτεχνών θα φιλοξενηθούν και στα μουσεία της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στην κίνηση των Πέντε. Η έκθεση θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο Σεντ Ετιέν.

Σινεμα
* Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και σήμερα, στις 9.30 μ.μ και στις 11.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Νεάπολης «Παράδεισος» την ταινία «Μια κάποια εκπαίδευση».
* Στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Θέρμης σινέ Θερμαίς προβάλλεται μέχρι τις 4 Ιουλίου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. η ταινία «The Hurt Locker».

Συναυλίες
* Στις 9 μ.μ., ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ – ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Ιουνίου - στη Μονή Λαζαριστών.