Πρωτοβουλία για την συγκρότηση διαδημοτικής επιτροπής με την συμμετοχή όλων των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων των Δήμων Χορτιάτη, Πανοράματος και Πυλαίας, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χορτιάτη, μετά από πρόταση του Δημάρχου Χορτιάτη Μιχάλη Γεράνη.
Σκοπός της συγκρότησης της επιτροπής είναι να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες στους τρεις Δήμους που συνένωνται και μέσα από τις προτάσεις που θα προκύψουν να διαμορφωθεί μια ενιαία πλατφόρμα με τα κοινώς αποδεκτά θέματα.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος τόνισε ότι «λόγω της εμπειρίας που διαθέτουμε από τις πρώτες συνενώσεεις του Καποδίστρια, γνωρίζουμε τον τρόπο ισόρροπης ανάπτυξης των περιοχών. Μην ξεχνάτε πως ο Δήμος Χορτιάτη, αποτελείται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα, του Ασβεστοχωρίου, της Εξοχής, του Φιλύρου και του Χορτιάτη. Με δεδομένη, λοιπόν, αυτή την εμπειρία, παίρνουμε ανοιχτά την πρωτοβουλία και όχι παρασκηνιακά και καλούμε με τον πλέον θεσμικό τρόπο εκπροσώπους όλων των εκλεγμένων παρατάξεων στα τρία Δημοτικά Συμβούλια, ώστε να καθίσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε τις ανάγκες και τις προοπτικές του ενιαίου πλέον Δήμου μας».