Για σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

* Στο Σαρμ αλ Σέϊχ μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ, στη συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησαν οι δύο πρόεδροι στην Αθήνα τον μήνα που πέρασε.

* Στη σημερινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών των κομμάτων που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ .

* Στο Ελσίνκι βρίσκεται σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των στρατηγικών εταίρων του ΝΑΤΟ, «Strategic Military Partner Conference 2010». Η σύνοδος αποτελεί ένα κομβικό σημείο για τη διαμόρφωση της νέας στρατηγικής αντίληψης της συμμαχίας (Strategic Concept), η οποία θα αποτελέσει το «όχημα» της Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ (ACT), στην κατάρτιση των βέλτιστων εισηγήσεων σε θέματα μετασχηματισμού.

* Στο Ζάγκρεμπ θα βρίσκεται έως τις 17 Ιουνίου ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των αρχηγών Γενικών Επιτελείων Στρατού και διοικητών Χερσαίων Δυνάμεων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Στη σύνοδο θα συζητηθεί μεταξύ άλλων ο ρόλος του ΝΑΤΟ τον 21ο αιώνα και η νέα δομή της διοίκησης.

* Συνέρχεται από σήμερα 16 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 18 του μηνός η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 153ης Συνοδικής Περιόδου.

* Συνεχίζουν και σήμερα την αποχή τους από τις διορθώσεις των γραπτών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι καθηγητές.

* Από σήμερα έως τις 20 Ιουνίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η πολιτιστική γιορτή της Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιεί κάθε δύο χρόνια η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

* Στις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι στάση εργασίας στην ΕΡΤ Α.Ε. έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ για τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων και τη διεκδίκηση ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που εκκρεμεί από το 2008.

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του κόμματος για τη στήριξη του δημάρχου Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη, επί 48 ημέρες απεργού πείνας, και την ανάδειξη των αιτημάτων στην περιοχή του Ελληνικού.

* Στις 12 το μεσημέρι στον Περισσό συνάντηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου «ΣΕΛΜΑΝ».

* Στις 12 το μεσημέρι στο φουαγιέ του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ για την παρουσίαση των εναλλακτικών καλοκαιρινών του δράσεων:της μουσικοθεατρικής παραγωγής του «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι» και δύο δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα με τίτλο «Θέατρο κατ’ οίκων» και «Δρομο-λόγια».

* Στις 4:30 μ.μ. στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ [OTEr.AT] (Λ. Κηφισίας 99), η σύγκληση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

* Στις 5.30 μ.μ., 1ο Τουρνουά ποδοσφαίρου «Δευκαλίων» θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης. Η πρώτη ετήσια αθλητική συνάντηση θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης «Δευκαλίων» πραγματοποιείται στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

* Στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια προσυγκέντρωση του Δικτύου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

* Στις 7 μ.μ. στις Βρυξέλλες, άφιξη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

* Στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό.

* Στις 7:30 μ.μ. στις Βρυξέλλες η έναρξη της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

* Στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων του Γ΄ ΚΑΠΗ (Χαρ. Μούσκου 9, έναντι εκκλησίας Αγίων Αναργύρων – Άνω Πόλη) πραγματοποιείται η τελευταία ομιλία του Β΄ μέρους ομιλιών με θέμα: «Η κληρονομική διαδοχή κατά το ελληνικό δίκαιο» με ομιλητή τον συμβολαιογράφο Παναγιώτη Μαυροδόντη. Μετά την ομιλία θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για την γιορτή του Πατέρα.

* Στις 7:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μacedonia Palace», η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ). Ομιλητές ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Τηλέμαχος Κατσικόπουλος, και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Πάρκο του Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα, η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μουσικό Καλοκαίρι» με τη συμμετοχή της Συμφωνικής και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων και Πολιτισμού της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

* Στις 8 μ.μ., παρουσιάζεται έρευνα από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από την έναρξη λειτουργίας του, από τους επίκουρους καθηγητές Χ. Βασιλειάδη και Α. Ανδρονικίδη σε ειδική εκδήλωση με τίτλο: «Το ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 1995-2010: Κοιτάζοντας μπροστά», στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, καθηγητής Δ. Μιχαήλ.

* Στις 10:30 μ.μ. στις Βρυξέλλες, δείπνο εργασίας των πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.