Τον Μάριο Μπερέτα παρουσίασαν σήμερα στον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός, μαζί με τέσσερις συνεργάτες του, θα αποτελούν το νέο τεχνικό επιτελείο του Δικεφάλου του Βορρά. Υπέγραψαν συμβόλαιο δύο χρόνων, όπως ανακοίνωσε, στην παρουσίαση, ο Ζήσης Βρύζας, τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Μπερέτα, αν μη τι άλλο, αποδείχτηκε πανέξυπνος, αφού έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τις υπογραφές στα ελληνικά!
"Καλησπέρα, είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα στον ΠΑΟΚ, σύντομα θα μάθω τη γλώσσα σας", δήλωσε και, ταυτόχρονα, υποσχέθηκε ο Ιταλός.
Ο Ιταλός τεχνικός, στα ιταλικά, πλέον, πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος που η ομάδα με έψαξε κα με βρήκε σε μία χρονιά δύσκολη, όπου υπάρχει το Champions League. Είναι μία σημαντική χρονιά, είμαι ευτυχισμένος που με επέλεξαν και θα κάνω τα πάντα για να φέρω εις πέρας το έργο που θα αναλάβω. Είχα και άλλες προτάσεις, δέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ που είναι πιο σημαντική, είναι μία μεγάλη εμπειρία για μένα να έρθω σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ(...) Έχω την εμπειρία του ιταλικού πρωταθλήματος, το οποίο είναι ένα σημαντικό και δύσκολο, αυτή θέλω να την μεταφέρω στον ΠΑΟΚ».
Για την περίοδο της οικονομικής κρίσης και το κατά πόσο τον επηρέασε στην απόφαση του είπε: «Και στην Ιταλία δεν ήμαστε πολύ καλά όσον αφορά τα οικονομικά. Δεν με επηρέασε όμως στην απόφαση μου να έρθω στον ΠΑΟΚ» και συμπλήρωσε: «Η προοπτική είναι ο ΠΑΟΚ να μείνει στο επίπεδο που βρίσκεται ήδη, είναι ένας μεγάλος στόχος. Όπως λένε στην Ιταλία, ο στόχος να κερδίσουμε πάντα τον κάθε αγώνα. Αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς, στο τέλος θα δούμε τι θα κάνουμε. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε και το πρωτάθλημα ακόμα καλύτερα. Πρέπει αυτή η φιλοσοφία να συμπίπτει και με τους παράγοντες, τους παίκτες, με τους φιλάθλους να συνεισφέρουν και αυτοί, να ήμαστε όλοι ένα. Κυρίως σε μία περίοδο όπου υπάρχουν και δυσκολίες. Όσο περισσότερο ενωμένοι ήμαστε όλοι, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να ξεφύγουμε από την δύσκολη κατάσταση».
Αναφορικά με την δική του φιλοσοφία είπε: «Ο κάθε παίκτης που θα μπαίνει στο γήπεδο θα πρέπει να ξέρει τι να κάνει, να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας αυτό θα προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε. Υπάρχουν φυσικά και οι αντίπαλοι που θα κάνουν τα πάντα για να μας δυσκολέψουν. Θα πρέπει να… θυσιαστούν κάποιοι παίκτες, να παίξουν περισσότερο γιατί θα υπάρχουν ομάδες που θα μας δυσκολέψουν και πρέπει να προσπαθήσουμε και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του κάθε αγώνα» ενώ για το αν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του ο ΠΑΟΚ τόνισε: «Αυτή την στιγμή είναι από τις πιο σημαντικές προκλήσεις στην καριέρα μου, να έρθω στον ΠΑΟΚ. Στόχος να διατηρήσω τον ΠΑΟΚ σε επίπεδα που είναι ήδη. Αυτό που γίνει στο μέλλον δεν μπορώ να το ξέρω».
Σε ερώτηση για την πρόκληση της παρθενικής παρουσίας του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League είπε: «Ούτε εγώ ποτέ έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο, οπότε έχουμε κοινό στόχο. Θα είναι δύσκολο αλλά πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ είπε: «Είδα στο Ίντερνετ για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι φανταστικοί και βοηθάνε την ομάδα. Παρασύρουν και τους ποδοσφαιριστές είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τη πίεση την μεταφέρουν στους αντίπαλους παίκτες και όχι σε αυτούς του ΠΑΟΚ ή τον προπονητή. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Αν τύχει ένα αποτέλεσμα που δεν είναι θετικό, τότε πρέπει όλοι να το δεχθούμε» ενώ υπογράμμισε: «Η υπόσχεση μου είναι θα δουλεύω σκληρά, όλοι θα δίνουμε τα πάντα σε κάθε αγώνα, είτε είναι φιλικό είτε επίσημο».