«Ο Ηρακλής είναι ένας σύλλογος με Ιστορία 102 ετών. Η πορεία αυτού του συλλόγου είναι ταυτισμένη με την Ιστορία της ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτή την Ιστορία. Ο Ηρακλής είναι κομμάτι της πόλης και έχει μάθει να αγωνίζεται και να κερδίζει μέσα στα γήπεδα, όχι στα παρασκήνια, όχι στα χαρτιά, όχι στα τερτίπια. Πιστεύω ότι η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ θα κάνει σωστά τη δουλειά της και ο Ηρακλής θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ και την επόμενη χρονιά».
Τη δήλωση αυτή έκανε, σήμερα Τρίτη 1 Ιουνίου 2010, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης, μετά την επισήμανση από δημοσιογράφους ότι οι φίλαθλοι της ομάδας της Θεσσαλνίκης βρίσκονται στο πόδι, από τις φήμες που κυκλοφορούν, ότι η ομάδα τους δε θα αδειοδοτηθεί για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ένα σημαντικό -και υπαρκτό- πρόβλημα. Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι δε θα χρηματοδοτήσει τα έργα επισκευής που έχει ανάγκη το γήπεδο της Τούμπας, για να είναι ασφαλές κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Για το θέμα αυτό, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε:
«Φυσικά καταδικάζουμε τη βία στα γήπεδα, όμως η υπόθεση του ΠΑΟΚ, όπως εξελίσσεται, είναι αστεία αφού μια ποδοσφαιρική ομάδα καλείται να πληρώσει αντιαθλητική συμπεριφορά σε έναν αγώνα… χάντμπολ! Δεν είναι δυνατόν μια ελληνική ομάδα που βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ να συναντά τα πιο απίθανα εμπόδια από την ίδια την Ελλάδα. Όποιος πάρει απόφαση αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από την Τούμπα δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο».
Ο κ. Ψωμιάδης δεν άφησε, πάντως, κανέναν παραπονεμένο: «Έχω πει πολλές φορές ότι ως Νομάρχης θεωρώ καθήκον μου να στηρίζω όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης -τον Άρη (που ακόμα περιμένει ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ –η ομάδα που το δικαιούται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ελλάδα), τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (που ακόμα περιμένει την εκταμίευση εγκεκριμένων κονδυλίων για την ολοκλήρωση του γηπέδου του) αλλά και άλλες ομάδες σε μικρότερες κατηγορίες- όπως έχω κάνει μέχρι τώρα, χωρίς κομματικές ή οπαδικές ταυτότητες. Δυστυχώς, λοιπόν, καλούμαστε για μία ακόμη φορά να παρέμβουμε, να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε δίκαιες λύσεις για τις ομάδες μας διότι για μία ακόμη φορά η αθλητική Θεσσαλονίκη στήνεται στον τοίχο από το αθηναϊκό κατεστημένο. Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσει η Θεσσαλονίκη την κρίση, τα παρασκήνια, τις σκοπιμότητες», κατέληξε.