Σημαντική μέρα για τον ίδιο, χαρακτήρισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος τη μέρα του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής(θα γίνει μεθαύριο, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010), για το έτος 2009. Όπως υπογράμμισε, στη χθεσινή (Τρίτη 15 Ιουνίου 2010) συνέντευξη Τύπου, «η διοίκηση υπήρξε αποφασιστική», γιατί όπως είπε, «όλοι μαζί σχεδιάζουν, αποφασίζουν και εκτελούν». Ανέφερε δε, πως 31 Δεκεμβρίου 2009, τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης είχαν 12 εκ. ευρώ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το εάν θα είναι υποψήφιος στο δήμο Θεσσαλονίκης, απάντησε πως ισχύει πάντα η υποψηφιότητα του και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να την ανακοινώσει επισήμως την Παρασκευή. Η εκδήλωση του απολογισμού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Ιουνίου, στις 19:30, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΚΘΒΕ) με το τυπικό της έκτακτης, ανοιχτής για το κοινό, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση θα έχει ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον «Απολογισμό Έργου» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Β. Παπαγεωργόπουλος θα αναλύσει πτυχές και παραμέτρους των πεπραγμένων της Διοίκησης σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια το λόγο θα πάρουν τόσο οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.