Κυκλοφόρησε, από τις Εκδόσεις Παπαζήση, το βιβλίο του κ. Παναγιώτη Κοκκόρη, οικονομολόγου - επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών, και πολιτευτή στην Α' Θεσσαλονίκης, με πρόλογο του προέδρου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μωϋσή Γ. Σιδηρόπουλου.
Ο συγγραφέας επικεντρώνει την προσοχή του στην αναζήτηση της χρυσής τομής ανάμεσα στον άκρατο –και συχνά άκριτο- φιλελευθερισμό και στον κρατικισμό. Η επίπονη και επίμονη αυτή έρευνα δικαιολογείται, μια και τις τελευταίες δεκαετίες, όπως διαπιστώνει, υπήρξε στρέβλωση του ρόλου του πολιτικού συστήματος σε παγκόσμια κλίμακα, με αποτέλεσμα η πολιτική αντί να καθορίζει την οικονομία, διαμορφώνεται και προσδιορίζεται από τους οικονομικούς μεγιστάνες. Μοναδική σωτηρία από την κρίση του συστήματος είναι ο σωστός επαναπροσδιορισμός της σχέσης πολιτικής και οικονομίας.
Αν και μέρος του βιβλίου έχει γραφεί προ πενταετίας, η επικαιρότητα του είναι αδιαμφισβήτητη, κυρίως γιατί ο συγγραφέας του είχε προβλέψει τη σημερινή αρνητική εξέλιξη, από τη στιγμή που το κράτος δεν έθετε κανόνες για την καλώς εννοούμενη ανταγωνιστική λειτουργία της οικονομίας. Εκτός, όμως, από τις έγκαιρες επισημάνσεις και τις έγκυρες διαπιστώσεις του συγγραφέα, η αξία του βιβλίου ενισχύεται και από τις προτάσεις. Οι προτάσεις αυτές βασίζονται στην πολυετή του εμπειρία ως στελέχους του υπουργείου Οικονομικών και ως "οικονομολόγου της αγοράς", και ισχυροποιούνται από την πολυετή ενασχόλησή του με τον συνδικαλισμό και την πολιτική.
Το βιβλίο με συνοπτικό και κατανοητό λόγο, εκλαϊκεύει οικονομικούς όρους και στρατηγικές και δε λαϊκίζει. Βεβαιώνει χωρίς υπεκφυγές και αοριστίες ότι λύσεις υπάρχουν αρκεί να τις αναζητήσουμε με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και ρεαλισμό. Δε θα πρέπει να λησμονηθεί η αισιοδοξία που διακατέχει τον συγγραφέα αλλά και η ελπίδα ότι κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του.