Παίρνοντας "πράσινο φως" από την κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο σε μεγάλες αυξήσεις τιμολογίων, προκειμένου να (υπερ)καλύψει το αυξημένο -λόγω υποχώρησης του ευρώ- κόστος προμήθειας πετρελαίου. Οι αυξήσεις θα είναι πάντως μικρότερες από αυτές που προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Οι προτάσεις της ΡΑΕ, οι οποίες θα παρουσιαστούν επίσημα τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, οδηγούν σε αύξηση των τιμολογίων οικιακής κατανάλωσης κατά 15-40%, των αγροτικών έως και 60% και σε μικρή μείωση των εμπορικών τιμολογίων για τις επιχειρήσεις.
Λόγω των οικονομικών συνθηκών η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκρίνει τόσο μεγάλες αυξήσεις. Από δηλώσεις της υπουργού Ενέργειας Τ. Μπιρμπίλη προκύπτει ότι η κυβέρνηση θεωρεί "λογικές" και επιβεβλημένες αυξήσεις της τάξεως του 7-10% στα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης και 12-20% για τα αγροτικά, τα οποία ενδεχομένως θα επιδοτηθούν.
Με την αναπροσαρμογή των τιμολογίων εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν περαιτέρω τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ. Αυτό - σε συναρτηση με τα σχέδια "τριχοτόμησης" της εταιρίας και συμμετοχής στρατηγικών επενδυτών στο κομμάτι μεταφοράς/εμπορίας ηλεκτρικού ρεύμνατος - εξηγεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών χαρτοφυλακίων για τη μετοχή της.