Η πρωτοπόρος πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Χορτιάτη Μιχάλη Γεράνη, για την συγκρότηση διαδημοτικής επιτροπής με την συμμετοχή όλων των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων των Δήμων Χορτιάτη, Πανοράματος και Πυλαίας, διεξήχθει χθες (8/06/2010) σε καλό κλίμα και με απόλυτη επιτυχία.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος τόνισε ότι «...πήραμε ανοιχτά την πρωτοβουλία, να καλέσουμε με τον πλέον θεσμικό τρόπο εκπροσώπους όλων των παρατάξεων από τους τρεις Δήμους μας που συνενώνονται, ώστε να καθίσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε τόσο τις ανάγκες και τις προοπτικές του ενιαίου πλέον Δήμου που δημιουργείται, κυρίως όμως τις επιμέρους προτεραιότητες που θεωρούμε ότι δεν μπορούν να μείνουν πίσω σε κάθε Δήμο.»
Όπως είπε, σκοπός των συνεδριάσεων είναι τα πορίσματα να αποτελέσουν την περιουσία του νεου Δήμου, όχι δημοτικών παρατάξεων ή ξεχωριστών προσώπων. Αναφερόμενος στα θέματα του Χορτιάτη επισημαίνω ότι σε κάθε Διαμέρισμα υπάρχουν θέματα που θεωρούνται προτεραιότητες. Οι παρεμβάσεις λοιπόν σε μεγάλα θέματα υποδομών που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση, την σχολική στέγη αλλά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό για τον Δήμο Χορτιάτη έχουν δρομολογημένους σχεδιασμούς και δράσεις οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να πάνε πίσω. Αντιθέτως θα χρειαστεί η επιτάχυνσή τους.»
Με πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, οι διεργασίες της Διαδημοτικής Επιτροπής θα συνεχιστούν στο Πανόραμα, σε ώρα και μέρος που θα οριστεί εντός των επόμενων ημερών.