Του Σταύρου Βαφειάδη

Στην επικαιρότητα ήρθε για άλλη μια φορά το στεγαστικό πρόβλημα του Γενικού Λυκείου Αριδαίας. Οι προσπάθειες επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος ξεκίνησαν ουσιαστικά τον περασμένο μήνα. Συγκεκριμένα, στις 5 Μαίου 2010 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στο ΓΕΛ Αριδαίας. Εκεί αναζητήθηκε μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο, λόγω της έλλειψης χώρου σε συνάρτηση με τη μεγάλη προσέλευση μαθητών (500 στο νούμερο) σε αυτό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει και η επιστολή που σύνταξαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση του Μαίου, «την επόμενη σχολική περίοδο ο αριθμός των μαθητών του ΓΕΛ όπως προκύπτει από το δυναμικό των Γ’ Τάξεων των Γυμνασίων του Δήμου Αριδαίας και δεδομένης της κατάργησης της βάσης του 10 που θα ισχύσει για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένεται να υπερβεί του πεντακόσιους».
Το πρόβλημα έγινε ευρέως γνωστό και από τις κινητοποιήσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, με καταλήψεις και άλλες σοβαρές πρωτοβουλίες.
Οι αντιδράσεις των γονέων και κηδεμόνων όμως αρχίζουν να γίνονται πιο επιτακτικές. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, «θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε και να ανεχθούμε για άλλη μια χρονιά την έκθεση τους σε κίνδυνο και την υποβάθμισή τους σαν μαθητές και σαν πολίτες».
Μήπως είναι καιρός να λυθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα; Μήπως πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με την εκπαίδευση των νέων;