Συνεχίζουν την αποχή οι καθηγητές

Μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, θα συνεχίζεται η αγωνία των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις με την αποχή των βαθμολογητών, καθώς σε σύσκεψη που είχε χθες η ΟΛΜΕ, η οποία κράτησε λίγο παραπάνω από τέσσερις ώρες, αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Πέππες, δήλωσε ότι μπορεί να ικανοποιήθηκε το ένα αίτημα των εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας, να πληρωθούν με χρηματικά εντάλματα τις αμοιβές τους όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες των πανελληνίων εξετάσεων, αλλά παραμένει το αίτημα να μην περικοπούν οι αποδοχές. Την Πέμπτη θα γίνει νέο Δ.Σ., όπου και θα αποφασιστεί η πορεία για την ερχόμενη εβδομάδα. Σήμερα το μεσημέρι, οι καθηγητές θα κάνουν παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών.

Απάντηση Διαμαντοπούλου
Για απόφαση που αδικεί τους μαθητές, αδικεί τους εκπαιδευτικούς και δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα, τόνισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στην παράταση της απεργίας των βαθμολογητών.
Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Παιδείας νιώθοντας την αγωνία χιλιάδων παιδιών και των γονιών τους, κατανοώντας τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, προσπάθησε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προέκυψε με την αμοιβή τους. «Δόθηκε μια λύση που θεωρούμε ότι είναι ικανοποιητική. Πιστεύουμε ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός, που μόχθησε πλάι στο μαθητή του, θα βρεθεί κοντά στην αγωνία του, πέρα από συνδικαλιστικούς εγωισμούς παρατάξεων», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σχόλια