Την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπειροτεχνών. Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ο.Ε.Δ.Ε), που αριθμεί περίπου 10.000 μέλη.
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ.Ε κ. Βασ. Ιωάννου εξέθεσε τα αιτήματά της Ομοσπονδίας, που αφορούν κυρίως τη διατήρηση του κλάδου των εμπειροτεχνών εργολάβων που ασχολούνται με την κατασκευή μικρών δημοσίων έργων μέχρι του ποσού των 53.000 ευρώ και αφορά μεγάλο φάσμα επαγγελματιών.
Ενημέρωσαν μάλιστα την κ. Υφυπουργό ότι μετά το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και στα πλαίσια της αλλαγής του κανονιστικού πλαισίου της λειτουργίας τους ζητούν να τεθούν νέοι κανόνες που εξασφαλίζουν περισσότερη διαφάνεια, τόσο στη χορήγηση των εργοληπτικών πτυχίων όσο και στις ίδιες τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση έργων.
Τόνισε μάλιστα ότι η Ομοσπονδία τους είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τις απευθείας αναθέσεις και τις κατατμήσεις έργων, στις οποίες προβαίνουν συνήθως οι ΟΤΑ, ενώ μετά το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να ενταχθούν στα περιφερειακά μητρώα και να εξασφαλισθεί η συμμετοχή του κλάδου τους στα αρμόδια όργανα.
Από την πλευρά της, η κα Τζάκρη επισήμανε ότι θεωρεί δίκαια τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε για την υποστήριξη και την θετική αντιμετώπισή τους.