«Κρουαζιέρα θα σε πάω, γιατί σε νοιάζομαι και σ’ αγαπάω», λέει το διαχρονικό, πλέον, άσμα, το οποίο με τις πρώτες ζέστες του Ιουνίου, ακούγεται συχνά-πυκνά μέσα από τις ραδιοφωνικές συχνότητες, για να εμπνεύσει σε ταλαιπωρημένους οδηγούς, εγκλωβισμένους στο κυκλοφοριακό, λίγη καλοκαιρινή διάθεση! Και αν η προοπτική μιας πολυήμερης κρουαζιέρας σε Μύκονο και Σαντορίνη δεν είναι για κάποιους προσιτή, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, υπάρχει και η συμπυκνωμένη μορφή μιας θαλασσινής απόδρασης.



Οι ημερήσιες κρουαζιέρες κερδίζουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους φίλους, καθώς σε μία αρκετά προσιτή -για τον μέσο εργαζόμενο- τιμή, συνδυάζουν το ταξίδι στη θάλασσα, επισκέψεις σε διαφορετικούς προορισμούς, αλλά και ψυχαγωγία και σίτιση μέσα στο πλοίο. Ένα τέτοιο «πακέτο» προσφέρει η Υδραϊκή Ναυτική Εταιρία, με το κρουαζιερόπλοιο «Anna Maru», το οποίο εδώ και λίγες ημέρες εκτελεί καθημερινά μονοήμερες κρουαζιέρες, με αφετηρία το κομβικό για τη Χαλκιδική λιμάνι των Νέων Μουδανιών και δύο στάσεις, διάρκειας περίπου δύο ωρών εκάστη, σε Σκιάθο και Σκόπελο.
Την κρουαζιέρα παρουσίασε σήμερα, επάνω στο κρουαζιερόπλοιο, ο πρόεδρος της Υδραϊκής, Δημήτρης Δρακόπουλος, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι ο βαθμός επιτυχίας του εγχειρήματος θα κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, και την προοπτική δρομολόγησης -από το επόμενο καλοκαίρι- τακτικής γραμμής, με δύο καταμαράν, από Θεσσαλονίκη για Σποράδες. Τα δύο ταχύπλοα, αξίας 4 εκατ. το καθένα, προστέθηκαν πρόσφατα στο στόλο της εταιρίας.
Ο κ. Δρακόπουλος σημείωσε ότι αρχική σκέψη ήταν και το κρουαζιερόπλοιο να φεύγει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αντί για εκείνο της Χαλκιδικής, όμως ο τύπος του πλοίου, που έχει δυνατότητα μεταφοράς 550 ατόμων, δεν επιτρέπει μεγάλες ταχύτητες για την κάλυψη της επιπλέον απόστασης.
Το κρουαζιερόπλοιο αναχωρεί από τα Μουδανιά καθημερινά στις 7.15 το πρωί και επιστρέφει στις 8.30 το βράδυ. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται σε 70 ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει και το γεύμα πάνω στο πλοίο.
Η εταιρία αναμένει τις επόμενες μέρες απάντηση από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με τη δυνατότητα να αποβιβάζει επιβάτες στη Σκιάθο και τη Σκόπελο και να τους επιβιβάζει έπειτα από κάποιες ημέρες, ώστε να επιστρέφουν με το ίδιο εισιτήριο («stopover»). Για την κρουαζιέρα στις Σποράδες, η εταιρία έχει υπογράψει συνεργασίες με μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης, που απευθύνονται και σε άλλες ομάδες τουριστών, όπως Ρώσους.