Της ΜΑΡΚΕΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ


Για ένα έργο που θα αλλάξει τη μορφή της Θεσσαλονίκης, θα φέρει στην πόλη 40 εκ. ευρώ και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αναφερόμενος στην ένταξη του παραλιακού μετώπου, από τον Ιστιοπλοϊκό 'Ομιλο έως το Βασιλικό Θέατρο στο ΕΣΠΑ.
«Με τα καινούργια αυτά δεδομένα και κάτω από τις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα έχουμε σε δυο χρόνια από σήμερα το ωραιότερο παραλιακό μέτωπο στον κόσμο, θα δημιουργήσουμε εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα έρθουν 40 εκ. ευρώ στην πόλη μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην εξασφάλιση των κονδυλίων για την ανάπλαση του νέου παραλιακού μετώπου και ανακοίνωσε πως τον επόμενο μήνα αναμένεται να προκηρυχτεί διαγωνισμός για την υλοποίηση των οχτώ νέων θεματικών πάρκων, συνολικού προϋπολογισμού 40,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα οχτώ πάρκα, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, θα είναι έτοιμα σε περίπου δυόμισι χρόνια από τη δημοπράτησή τους. Σύμφωνα με τη μελέτη του κεντρικού δήμου θα κατασκευαστούν τα πάρκα: του Μ. Αλεξάνδρου, του Απογευματινού Ήλιου, της Άμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Οδυσσέα Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών.